DENK Partisi’ne Rizeli grup başkanı!

Güncelleme Tarihi:

DENK Partisi’ne Rizeli grup başkanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 10:39

Hollanda’da ülkedeki yabancıların daha çok temsil edildiği DENK Partisi grup başkanlığında bayrak değişimi yapıldı. Yapılan seçimde Rizeli Stephan van Baarle DENK Partisi grup başkanı seçilerek parti liderliği için avantaj sağladı.

Haberin Devamı

HOLLANDA’nın önemli siyasi hareketlerinden biri olan DENK Partisi, parlamento seçimleri öncesi büyük bir değişim sürecine girdi. Parti lideri Farid Azarkan’ın siyaseti bırakacağını açıklamasının ardından, yeni liderlik için Stephan van Baarle adaylığını koydu. Rotterdam Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup başkanlığı ve Hollanda Parlamentosu’nda milletvekiliğinde başarılı bir performans sergileyen Baarle, parti başkanlığı yolunda büyük avantaj sağladı. Stephan van Baarle, grup başkanı seçilmesinin ardından verdiği ilk demecinde Tunahan Kuzu ve Farid Azarkan tarafından atılan temeller üzerinde mücadeleye devam edeceğini vurguladı. Ülkenin içinde bulunduğu kritik döneme dikkat çeken Baarle VVD’nin PVV ile birleşerek oluşturmak istediği İslam karşıtı bir koalisyonun, Hollanda’daki Müslümanların geleceğini olumsuz etkileyeceğinden tedirgin olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

‘TOPLUMUMUZUN GÜVENLE SIĞINDIĞI TEK LİMAN’
Stephan van Baarle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “DENK Partisi, yıllardır özlemle beklenen ve toplumumuzun güvenle sığındığı tek limandır. Hollanda’nın en dinamik ve en genç siyasi hareketidir. Bu partinin şemsiyesi altında bir araya gelen yüzbinlerce insan, DENK’in haykırışında kendini bulmuştur. Avrupa’da eşi benzeri görülmemiş bir siyasi yapı olan DENK, kuruluşundan itibaren sürekli büyüyen ve kendini yenileyen toplumsal bir harekete dönüşmüştür. DENK, Hollanda’da konuşulması zor olan konuları cesurca ele alarak dengeleri alt üst etmiş ve biz gibilerin önünü açarak umut olmuştur. Siyasete küsenlerin güvenini kazanmış ve toplumumuzun oylarıyla büyüyen sistem partilerinin seçmene ihanet ettiği gerçeğini gözler önüne sermiştir. Unutulmamalıdır ki bu ağır ihmaller ve ihanetler, DENK’in doğuşuna yol açmıştır. DENK, kısılmak istenenlerin sesi ve haksızlığa uğrayanların temsilcisi olmuştur.

‘BU SAKAT GİDİŞATA DUR DEMEK LAZIM’
Siyasi sahtekârların ikiyüzlülüklerini ortaya çıkarmış, açık bir biçimde söylenmesi gerekenleri ifade etmiş ve yapılması gerekenleri her daim yapmıştır. DENK, doğruluk ve cesaretle toplumumuzun kutsal saydığı değerlere sahip çıkarak, Hollanda’nın siyaset sahnesinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Değişimin ve adaletin sesi olarak, toplumsal farkındalığı artırma ve daha yaşanalbilir bir Hollanda için mücadele etmeyi sürdürecektir. Safları sıkı tutup güçlü bir birliktelikle işe koyulalım! Bu sakat gidişata dur demek için şimdi tam zamanı!” Siyasetçi kimliğinin yanı sıra akademisyen olan Stephan van Baarle, 1991 yılında Rotterdam’da dünyaya geldi. Aslen Rizeli olan Stephan van Baarle’nın annesi Hollandalı, babası Türktür. Rotterdam’un Vreewijk semtinde büyüdü ve burada eğitim aldı. Sosyoloji alanında yüksek öğrenimini tamamladı ve Erasmus Üniversitesi’nden cum laude derecesiyle mezun oldu. Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışarak akademik alanda da başarılı bir kariyere sahip oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!