Deniz'in filmi Essen'de

Güncelleme Tarihi:

Denizin filmi Essende
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 14:28

Ünlü yazar ve yönetmen Can Dündar´ın son belgeseli "Delikanlım, iyi bak yıldızlara " Essen´de düzenlenecek gala ile Almanya'da izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Essen kentinde bulunan Glückauf Sineması'nda 1971 askeri müdahalesinin ardından idam edilen 68 kuşağının öncülerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan´ın hikayelerinin anlatıldığı "Delikanlım , iyi bak yıldızlara " adlı filminin Almanya galası Literatürk Kültür ve Edebiyat Festivali kapsamında 1 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilecek.

Filmin yapımcı ve yönetmeni Can Dündar´ın konuk olarak izleyicilerin sorularını yanıtlayacağı gala programı Köln Radyosu Yöneticisi Murad Bayraktar´ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarının 40. yılı anısına, kendilerinin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış görüntüleriyle hazırlanan belgeselin galası Essen'deki Glückauf Sineması´nda gerçekleştirilecek. Almanca altyazıyla gösterilecek film ve gala hakkında detaylı bilgi içinwww.literatuerk.de adresi ziyaret edilebilinir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!