Deniz Öncü Avrupa Şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Deniz Öncü Avrupa Şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 15:09

FIM tarafından düzenlenen Avrupa ve Balkan Süpermoto Şampiyonaları'nda 5 milli sporcu madalya kazanırken, Deniz Öncü ise Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın Pleven kentinde Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaların son ayağında SM85 sınıfında yarışan 13 yaşındaki Deniz Öncü, iki etaplık yarışta rakiplerini geride bırakarak Avrupa şampiyonluğu elde etti.

İkizi Can Öncü ise damalı bayrağı ikinci sırada tamamlayarak Avrupa ikincisi olurken, Ata Kahvecioğlu ise yarışı beşinci sırada bitirdi.

SM3 sınıfında sezon boyunca yarışan Mücahit Talha Zengin son etabı üçüncü sırada bitirmesine rağmen genel klasmanda Avrupa ikincisi oldu. Bu sınıfta Bulgar rakiplerini geride bırakan milli sporcu Asrın Rodi Pak ise 4. ayak yarışını kazanarak ödül kürsüsünün birinci basamağına çıktı. Diğer milli sporcu Muhammed Hamza Zengin ise altıncılıkla yetindi.

Haberin Devamı

Balkan Şampiyonası'nın SM65 sınıfında yarışan Ares Stefan Bengiç de ikinci olarak madalyaya uzandı. Türkiye takımlar sıralamasında ise ikinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!