Aytekin ile Menzel'e Bavyera Liyakat Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Aytekin ile Menzele Bavyera Liyakat Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 10:30

Alman Futbol Federasyonu (DFB) ve FIFA kokartlı hakem Deniz Aytekin ile Türk-Alman Kadınlar Kulübü eski Başkanı Gülseren Suzan Menzel’e Bavyera Eyaleti Üstün Hizmet Madalyası verildi.

Haberin Devamı

BAVYERA Başbakanı Dr. Markus Söder, Münih Rezidansı Antiquarium salonunda düzenlenen törenle, eyaletin en yüksek üstün hizmet madalyasını Aytekin ve Menzel’e takdim etti. Bavyera Eyaleti Üstün Hizmet Madalyası, bu sene 88 kişiye layık görüldü. Söder, törende yaptığı konuşmada, Nürnberg yakınlarındaki Oberasbach’da yaşayan 44 yaşındaki Deniz Aytekin’in, ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi hakemlerden biri olarak bilindiğini kaydederken, “Özgün kimliği ile sahada maçları çok iyi yönetiyor. Aytekin, iki kere Almanya’da en iyi hakem unvanını kazandı” dedi. Aytekin ise “Bu ödül benim için çok kıymetli ve büyük bir gurur kaynağı. Bu ödülü tüm hakemlerin azmini temsilen gururla taşıyacağım. Tarafsız ve objektif olmanın da ödüllendirilmesi güzel bir karar. Profesyonel futbolda her zaman adaletli, insancıl ve saygılı olmayı tercih ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aytekin ile Menzele Bavyera Liyakat Nişanı
BAŞARILI BİR İŞ İNSANI
2022’de uluslararası alanda hakemliğe veda eden Aytekin, hatıralarının ve deneyimlerinin yer aldığı ‘Saygı Her Şey: Sahada ve Saha Dışı Önemli Etkenler’ adlı Almanca bir kitap yayımlamıştı. Tekirdağlı bir ailenin oğlu olarak 1978 yılında doğan Aytekin, iki çocuk babası. Aytekin, aynı zamanda çok başarılı bir iş insanı. Deniz Aytekin işletme mezunu ve Almanya’nın en büyük avukatlık internet sitesi anwalt.de’nin kurucusu. Şu an anonim şirketin denetim kurulu başkanı. Aynı zamanda fitnes ürünleri pazarlayan internet platformu fitnessmarkt.de’nin kurucusu olan Aytekin, Almanya’da yaşam ve ticari başarı konularında seminerler veriyor, birçok kongrede açılış konuşmacısı (Keynote Speaker) olarak yer alıyor.

Aytekin ile Menzele Bavyera Liyakat Nişanı
Gülseren Suzan Menzel, Markus Söder

‘BİRİNCİ NESİL KADINLARA ATFEDİYORUM’
Türk-Alman Kadınlar Kulübü eski Başkanı Gülseren Suzan Menzel ise aldığı hizmet madalyasıyla ilgili şunları söyledi: “Bu liyakat nişanını, birinci kuşak kadınlara atfediyorum. Annem de Almanya’ya hemşire olarak gelen birinci kuşak kadınlarımızdandı. 1970’ten bu yana sosyal ve kültürel alanda yaptığım çalışmalar nedeniyle bu ödüle layık görüldüm. Türk-Alman dostluğunu pekiştirmeye yönelik çalışmalardan dolayı. Bu çalışmaları değerli bulup ödüllendiren Bavyera Başbakanı Markus Söder’e teşekkür ediyorum.”

Aytekin ile Menzele Bavyera Liyakat Nişanı

Bülent Bayraktar

Haberin Devamı

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, Deniz Aytekin’i tebrik ederek, “Bölgemizde birçok Türkiye kökenli insanımız federal, eyalet ve şehir bazında liyakat nişanına sahip. Bu da insanlarımızın yaşadığımız topluma ne kadar katkı sağladığının resmi belgesi” dedi. Bavyera Eyaleti Üstün Hizmet Madalyası önceki senelerde Bavyera SPD milletvekili Arif Taşdelen’e de verilmişti.

Aytekin ile Menzele Bavyera Liyakat Nişanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!