‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

Güncelleme Tarihi:

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 10:41

Daha 18 yaşındayken Heidelberg’de küçük bir döner büfesiyle iş hayatına atılan Şahin Karaaslan, ardından marketçiliğe yöneldi ve kısa sürede REWE marketler zincirinin 4 şubesinin sahibi oldu. REWE şube sayısını 8’e çıkarmayı hedefleyen Karaaslan, dört yıl önce de bakliyattan hazır yemeklere, çerezden zeytinyağına kadar 250’den fazla ürün yelpazesine sahip kendi gıda markası ‘delikatessa’yı kurdu. Başarılı iş insanı, tüm delikatessa ürünleri ile Alman gıda toptancısı REWE’nin raflarına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

ARALARINDA Almanya Ürün Satın Alma Müdürü Daniel Kniel’in de bulunduğu REWE’nin üst düzey yönetiminden 20 kişilik bir ekip geçen hafta Şahin Karaaslan’ın Heidelberg Mathematikon’daki REWE şubesini ve delikatessa ürünlerini incelemek üzere bu şehre geldi. Almanya’da tüm REWE marketlerinin yanı sıra yüzlerce Türk ve Alman marketinde delikatessa ürünlerinin satıldığını belirten Karaaslan, kısa süre önce Rohrbach’da kendi lojistik merkezlerini kurduklarını söyledi. REWE Ürün Satın Alma Müdürü Daniel Kniel de delikatessa’nın çok hızlı büyüyen bir şirket olduğunu, delikatessa ürünlerini satmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında
‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında
TIP OKUDU, DOKTORLUK YERİNE GİRİŞİMCİLİĞİ SEÇTİ
Karaaslan, Heidelberg Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ancak eğitimine rağmen girişimci olmayı seçmiş başarılı iş insanlarından biri. 2018’de kurduğu delikatessa gıda markasıyla bugün Almanya’nın en büyük gıda perakende zincirlerinden REWE başta olmak üzere Hollanda ve Fransa’daki pek çok gıda ve etnik perakende zincirinde 250’ye yakın kategoride ürünüyle yer alıyor. 30 milyar euroluk dev Avrupa etnik pazarında da söz sahibi olan delikatessa, global bir gıda devi olma yolunda ilerliyor.
‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında
4 YILDA 15 ÜRÜNDEN 250 ÜRÜNE
Şahin Karaaslan, “Avrupa pazarında çok hızlı büyüyoruz. Sadece 4 yılda 15 çeşit bakliyat ürünüyle girdiğimiz pazarda ürün çeşidimizi 250’ye çıkardık. Çeşitlerimizi daha da artıracağız ve kontrollü bir şekilde büyümeyi sürdüreceğiz. Pastadan mümkün olduğunca çok pay almaya çalışacağız. Kendi üretim tesislerimizi açtıktan sonra ihracata odaklanacağız” diyor. Kendilerine global pazarın lideri olma hedefini koyduklarını kaydeden Karaaslan, delikatessa olarak bakliyat, kuruyemiş, hazır yemek, konserve, sos, zeytin ve zeytinyağı çeşitleri, helva, tahin, üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, domates, biber salçası ve turşu çeşitleri kategorilerinde çok iddialı olduklarını belirtiyor.
‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında
MARDİN’DE ÜRETİM TESİSLERİ VAR
Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya, Kanada ve Macaristan’a ürün tedarik ettiklerini, Mardin’de kendi üretim tesisleri bulunduğunu belirten Karaaslan, Avrupa pazarıyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Avrupa’da çok sayıda Alman ve Türk marketinde yüzlerce Türk ürünü var. Biz Almanya’da kurulmuş hem Almanlara hem pek çok etnik pazara ve tüm Avrupa’ya hizmet veren bir Alman şirketiyiz. Avrupa raflarında kalitesiyle öne çıkan Türk ürünlerinin sayısını ve hacmini artırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bu konuda önemli bir başarı elde ettik. Yerel Türk lezzetlerini Avrupa’da markalaştırmak en önemli hedefimiz. Almanya’nın en büyük gıda perakende zincirlerinin yanı sıra yüzlerce etnik Türk marketinde ürünlerimiz satılıyor. Fransa ve Hollanda pazarına da girdik. Oradaki marketlerde de artık delikatessa’nın kaliteli ürünleri var. www.delikatessa.de online satış sayfamız üzerinden dünyanın her yerine ürün gönderiyoruz. Bu yıl kendi üretim tesislerimize odaklandık. Ayrıca Avrupa’da diğer ülkelerde yeni marketlere girmek istiyoruz. Amacımız, kaliteli ürünlerimizle bu pazarda kalıcı olduğumuzu göstermek ve tüm dünya ülkelerinde ürünlerimizi satmak.”
‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

HÜRRİYET TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
Rhein-Neckar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin ve Yeşiller Partisi Heidelberg Belediye Meclisi’nin Üyesi Şahin Karaaslan, bir süre önce Mannheim Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı, kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kahraman ve gazeteci Fatih Yılmaz ile birlikte Hürriyet tesislerini ziyaret etmiş, arkadaşlarımız Levent Vural, Serdar Karadağ ve Dinçer Gök’ten gazete matbaacılığı konusunda bilgi almıştı.
‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

‘delikatessa’ ürünleri REWE raflarında

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!