DB masadan kalktı, gözler sendikada!

Güncelleme Tarihi:

DB masadan kalktı, gözler sendikada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 09:59

Alman Demiryolları (DB), Demiryolları Ulaşım Sendikası (EVG) ile uzun süredir yürütülen görüşmeleri sonlandırdı. DB, bugüne kadar yapılan görüşmelerde yol alınmadığını belirterek, bu haliyle daha fazla bir araya gelmenin anlamsız olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ALMAN Demiryolları Personel Direktörü Martin Seiler, gece geç saatlerde yaptığı basın açıklamasında “Görüşmeler şu anda anlamsız çünkü EVG bir milim bile hareket etmiyor” dedi. EVG’nin büyük ölçüde iyileştirilmiş üçüncü DB teklifini toptan reddetmesinin ‘anlaşılmaz’ bir durum olduğunu kaydeden Seiler, sendikanın taviz verme konusunda hiçbir isteklilik göstermediğini ve hiçbir çözüm önerisinde bulunmadığını söyledi. Seiler, “Sadece ilk taleplerinde inatla ısrar ediyorlar” dedi.

TATİL DÖNEMİ ULAŞIM FELÇ OLUR
DB, sendika ile yapılan müzakereler sırasında teklifini iki kez iyileştirmişti. EVG’nin üçüncü iyileştirilmiş teklifi de reddederek herkesi zor durumda bıraktığını ifade eden Seiler, “Şu an için çalışanlar acilen bekledikleri ücret artışını alamayacak. Yolcular ve şirket ise tamamen çözümsüz bir durumla uğraşmaya devam etmek zorunda kalacak” dedi. DB’nin müzakereleri şimdilik sonlandırma kararından sonra gözler EVG’ye çevrildi. EVG, şimdiye kadar müzakereler devam ettiği sürece grev yapılmayacağını açıklamıştı. Ancak son gelişmeden sonra herkesin aklına ülke genelinde geniş çaplı grev yapılıp yapılmayacağı sorusu geliyor. Böyle bir durumda tatil dönemi yaklaşırken ülkede ulaşımın felç olmasından korkuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!