DB, AfD’li politikacıyı çöle gönderdi!

Güncelleme Tarihi:

DB, AfD’li politikacıyı çöle gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2023 09:44

DB basın bürosu, trenlerin gecikmeli kalkmasını eleştiren AfD’li von Stroch’un fotoğrafını montajlayıp ‘çöle gönderdi!’ DB basın bürosu geri dönüş biletinin iptal edildiğini yazarken, bu paylaşım hem beğeni hem de eleştiri aldı.

Haberin Devamı

ALMAN Demiryolları (DB) ile sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) milletvekili Beatrix von Stroch arasında beklenmedik bir polemik yaşandı. Beatrix von Stroch, SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan ‘Trafik Lambası Koalisyonu’nu (kırmızı-sarı-yeşil) kastederek, ‘gökkuşağı’ renklerinin yer aldığı ICC hızlı trenin önünde “Almanya’yı yeniden güvenli yap” (Make Germany safe again) yazılı şapkasıyla çekildiği fotoğrafını ve “DB gerçekten ancak uyanabilir. Tren 25 dakika gecikmeli kalktı. Hareket ettikten 3 dakika sonra gelecek durakta kısa bir dönüş yapılacağı anons edildi ve 15 dakika daha gecikildi” mesajıyla ‘X’ hesabından paylaştı. Bunun üzerine DB basın bürosu, aynı platformda AfD’li von Storch’u aynı şapkalı fotoğrafıyla çölde gösteren bir fotomontaj yaptı ve “Her şeye rağmen varacağınız yere ulaştığınıza çok sevindik. Ama ne yazık ki, dönüş seferi iptal edildi” yazılı bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım 20 binden fazla kişi tarafından beğenildi. Ancak DB’nin böyle bir polemiğe girmesini eleştirenler de oldu.

DB, AfD’li politikacıyı çöle gönderdi
DB’nin bu paylaşımı Beatrix von Storch’u küplere bindirdi. AfD’li politikacı, “Bu bozuk Demir Yolları benim sandığımdan daha da ‘bozukmuş’. Burada insanlar kısa bir süre sonra geceleri mahsur kalacak. Ama basın bürosu tarafından hoşlarına gitmeyen, işlerine gelmeyen insanlar da hakarete uğrayacak” paylaşımını yaptı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!