"Dayımın, IRA geçmişiyle gurur duyuyorum"

Güncelleme Tarihi:

Dayımın, IRA geçmişiyle gurur duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 17:41

Hollywood’un ünlü aktörlerinden Martin Sheen (Ramon Estevez), "Dayısının, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) geçmişiyle gurur duyduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

İspanyol bir baba ile İrlandalı bir annenin 10 çocuğundan biri olan Martin Sheen (71), ailesinin İrlanda Bağımsızlık Savaşı ile bağlantısına ilişkin ayrıntıları, ünlülerin soy ağaçlarının izini süren "Who Do You Think You Are?" televizyon programının Amerikan versiyonu sırasında öğrendi. Programın çekimleri için İrlanda’ya gelen Sheen, bir dönem dayısı Micheal Fieland’in hapis cezasını çektiği, Dublin’deki Kilmainham Cezaevi’ni ziyaret etti.

Dayısının 1920’lerin başında İngiltere-İrlanda Anlaşması’nın imzalanmasını destekleyenler arasında olduğunu söyleyen Sheen, "Dayımla inanılmaz gurur diyorum. O dönemde İrlanda’da olabilseydim onun takipçisi olurdum" dedi. Sheen, daha önce, dayısının İrlandalı lider Michael Collins’e düzenlenen suikastta rol aldığına ilişkin endişeleri olduğunu, ancak suikast sırasında dayısının cezaevinde bulunduğunu öğrenmenin kendisini rahatlattığını belirtti.

Aktivist kimliğiyle de tanınan Martin Sheen, "Barış ve sosyal adalet için pek çok kampanyaya katıldım, bu alanlarda, dayımın buradaki adanmışlığının aynısı ben de var" dedi. Ünlü aktörün annesi Mary-Anne Fieland’ın İrlanda Bağımsızlık Savaşı (1919-1921) sırasında ABD’ye göç ettiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!