Dayanışma pazarı, depremzedelere çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma pazarı, depremzedelere çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 10:46

Viernheim’da düzenlenen dayanışma pazarından elde edilen gelir, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ulaşacak.

Haberin Devamı

VIERNHEIM Belediye Başkanı Matthias Baass himayesinde, Lernmobil Derneği’nin koordinasyonu ve şehir merkezinin canlı bir buluşma noktası olmasını amaçlayan Viernheim Connected Projesi kapsamında gerçekleşen pazara, camiler de dahil olmak üzere aralarında Alexander-von-Humboldt Okulu, Uluslararası Kadın Buluşmaları, Almanya-Ukrayna Toplumu Rhein-Neckar’ın da bulunduğu toplam 13 kurum ve kuruluştan destek geldi. Stantların, masa ve bankların kurulduğu, dayanışma adına dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin satışa sunulduğu pazara, şehir merkezindeki dükkanlar da bağış kutuları açarak destek verdi. Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü (DTI) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan (SUNTAT) afetin ardından yaşananları yakından takip ettiğini, depremden yoğun biçimde etkilenen bölgelere yardım göndermeye devam ettiklerini söyledi. Şehirlerdeki hasarların onarılmasının ve insanların yaralarının bir nebze olsun sarılmasının yıllar süreceğini belirten Baklan, şöyle konuştu: “Bizim yaptığımız yardımlar ihtiyacın yalnızca bir bölümünü karşılıyor. Bu tarz etkinliklerle ‘birlikten kuvvet doğduğunu’ görüyoruz. Ne kadar çok yardım toplarsak o kadar çok afetzedeye ulaşabiliriz. Viernheim şehrine ve Viernheim’lılara bu dayanışma ve destek için gönülden teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

‘UZUN SOLUKLU DAYANIŞMA OLMALI’
“Sizleri unutmadık. Gönlümüz sizlerle ve sizleri yalnız bırakmayacağız. Bu etkinlikle afetzedelere göndermek istediğimiz mesaj bu. İnsanların uyruğuna, inancına bakmaksızın dayanışmaya, yardıma, karşılıklı desteğe ortam oluşturmaya devam edeceğiz” diyen Lernmobil Derneği Müdürü Dr. Brigittta Eckert ve Selma Emekçi, her insanın başının üstünde sağlam bir çatısı olmaya hakkı olduğunu vurguladılar.
Dayanışma pazarına vatandaşların gösterdiği büyük ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Viernheim Belediye Başkanı Matthias Baas ise bu tarz doğal afetlerin medyanın gündeminde kısa süreli yer bulduğunu söyledi: “Afetten zarar görenler için uzun soluklu dayanışma çok önemli. Deprem bölgesi ya da Ukrayna’daki savaş, fark etmemeli, insan olarak her yere elimizi uzatmalıyız.”
DTI’nin birkaç ay önce derneğin 10’uncu yıl kutlamasında Ukraynalı çocukların dil öğrenimine destek amacıyla bağış topladığını ifade eden Dr. Eckert, şimdi de Almanya-Ukrayna Toplumu’nun deprem bölgesinde konut inşasına destek verdiğini belirtti Dr. Eckert, “‘Dost kara günde belli olur’ atasözü tam da bunu vurguluyor” dedi.
Aralarında Prof. Dr. Franz Egle ve Muna Yeniocak’ın da bulunduğu DTI temsilcileri, yapılan bağışı Almanya-Ukrayna Toplumu üyeleri Maria Melnik ve Oxana Berduta’dan teslim aldılar.

Haberin Devamı

‘BAŞIMIZIN ÜZERİNDE BİR ÇATI’
Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası Lernmobil Derneği öncülüğünde ve Viernheim Belediye Başkanı Matthias Baass himayesinde başlatılan ‘Başımızın üzerinde bir çatı’ (Ein Dach über dem Kopf) adlı kampanya kapsamında Hatay ve çevresinde depreme dayanıklı konut inşası projesine Viernheim şehrinden 2 bin 500 Euro maddi destek geldi. Depreme dayanıklı konut inşası projesinde, depremden evleri zarar görenlerin de aktif bir rol alması amaçlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Viernheim’da düzenlenen dayanışma pazarı, bağış kampanyasının bir diğer ayağını oluşturuyor.

Dayanışma pazarı, depremzedelere çalışacak
Matthias Baass, Herbert Dechant, Mustafa Baklan, Maria Melnik, Oxana Berduta, Franz Egle, Muna Yeniocak (soldan sağa)

BAKMADAN GEÇME!