Dayanışma kahvaltısında 12 bin Euro toplandı

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma kahvaltısında 12 bin Euro toplandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 10:50

Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de faaliyet gösteren Hochtaunus Alevi Kültür Merkezi (AKM) de depremzedelere destek amacıyla bir kahvaltılı buluşma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Dernek üyeleri tarafından el birliğiyle hazırlanan kahvaltıya, Oberursel ve çevresinden çok sayıda katılım oldu. Oberursel Belediye Başkanı Antje Runge’nin de bizzat katıldığı buluşmanın açılış konuşmasını yapan AKM Başkanı Veli Balaban, toplanan bağışların tümünün deprem bölgesine aktarılacağını söyledi. “Alevi toplumu olarak kim kurtarıcıysa, kim hayat kurtarıyorsa, kim Hızır olup yardıma koşuyorsa, bizim kahramanlarımız onlardır” diyen Balaban, şöyle devam etti: “Son zamanlarda duyarsızlık ve egoizmin gelişmesinden dolayı endişe duyuyorduk. Ancak bugün gördük ki, insanlık gücünden hiçbir şey kaybetmemiş. İnsani erdemler, din, milliyet ve ideolojilerden daha güçlü. Biz Aleviler olarak yaşadığımız ülkelerdeki yardım kuruluşlarına duyarlı olmalıyız. Kızılhaç’a kan bağışı, gönüllü itfaiye örgütlerine katkı sunmalıyız. Böylece kahramanlığı geliştirmeliyiz.”

Haberin Devamı

Dayanışma kahvaltısında 12 bin Euro toplandı

BELEDİYE DE DESTEK VERECEK
Oberursel Belediye Başkanı Antje Runge de deprem bölgesindeki tüm insanlara yardım için belediyenin de kendi olanaklarını devreye sokmaya hazır olduğunu belirtti. Bu amaçla Oberursel’de yaşayan Türkiye kökenlilerin oluşturduğu dayanışma inisiyatifini destekleyeceklerini açıklayan Runge, bu amaçla açılan banka hesabının ve yardım malzemesi toplama deposunun en kısa zamanda devreye gireceğini kaydetti. AKM’deki kahvaltı sırasında yapılan bağışların 12 bin Euro’yu geçtiği ve en kısa zamanda deprem bölgesine ulaştırılacağı açıklandı.

Dayanışma kahvaltısında 12 bin Euro toplandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!