Danimarka'da halkların buluşma festivali düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Danimarkada halkların buluşma festivali düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 16:49

Haberin Devamı

Danimarka'da Liberal Partili Belediye Meclisi Üyesi İsminur Lone Yalçın ve Liberal Partili Meclis Başkan Yardımcısı Bertel Haarder Gladsaxe Belediyesi tarafından düzenlenen halkların buluşması festivaline katıldı.

Belediyenin çeşitli milliyetlerden insanları bir araya getirmek amacıyla düzenlediği Festivalde Liberal Parti çadırını ziyaret eden Bertel Haarder "Ben bu belediyeden aday olduğum zamanlar seçim kampanyalarında halkla bir araya geldim ama festivale ilk kez katılıyorum. Belediye sınırları içinde çeşitli kültürlerden insanlar olduğuna göre burada bir araya gelmeleri de çok doğal. Onları buluşturmak belediyenin görevi" dedi.

Belediye Meclisi Üyesi İsminur Lone Yalçınkaya, festivallerin insanları buluşturması açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek "Belediyenin düzenlediği bu festival derneklerin, sivil toplum örgütlerinin buluştuğu bir festival. Sabah 09.00'dan akşam saat 24.00'e kadar devam eden festival hem siyasi açıdan hem de kültürel açıdan çok önemli. İnsanların buluşması ile ön yargıları yıkılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Liberal Partili Mads Fuglede festival sayesinde bölge halkının birbirini ve kültürünü yakından tanıma şansı bulduklarını belirterek "Bu tür festivallerin daha çok yapılması belki iyi olur ama bu büyüklükte bir festival bence yılda bir kez iyidir" dedi.

Festivalde belediyenin tanıtımını yaparak faaliyetlerini anlatan Türk genci Ramazan Yakob Katır, festivalde siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin tanıtım yaptıklarını, kendisinin de belediyenin faaliyetlerini anlattığını belirterek “böyle bir faaliyet diyalog açısından çok önemli. Yaşlısı genci herkes burada buluştu" dedi.

Festivalde, konserler, sportif gösteriler yanı sıra, evlerde enerji tasarrufunun nasıl yapıldığı, enerji dostu evlerin nasıl inşa edildiği, ekolojik tarım konularında bilgiler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!