Daha kötüsünü de yazabilirdi

Güncelleme Tarihi:

Daha kötüsünü de yazabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 16:54

Almanya’da Türk dostu olarak bilinenMünih Büyükşehir Belediye BaşkanıChristian Ude, Neukölln BelediyeBaşkanı Heinz Buschkowsky’ningöçmenleri hedef alan ‘Neukölln HerYerde’ adlı bir kitabıyla ilgili konuştu:“Buschkowsky’yi iyi tanırım. Dahakötüsünü de yazabilirdi.”

Haberin Devamı

ALMANYA’da, Sosyal Demokrat partili (SPD) Thilo Sarrazin’in göçmenlere hakaret eden ‘Almanya Kendini Yok Ediyor’ adlı kitabından sonra, şimdi de Berlin Neukölln Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky’nin göçmenleri hedef alan ‘Neukölln Her Yerde’ adlı kitabına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude (SPD), aynı partiden Berlin Neukölln Belediye Başkanı Buschkowsky’nin kitabında yazdığı tezlerine destek çıkmadı.

Gelecek yıl yapılacak eyalet seçimlerinde SPD’nin başbakan adayı olan Christian Ude, Sarrazin’de olduğu gibi Buschkowsky’nin de genellemelerini yanlış bulduğunu söyledi.

HER YER NEUKÖLLN DEĞİL
Türk Alman Dostluk Federasyonu’nun (TDF) girişimiyle sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan Ude, şunları söyledi:

“Daha önce de Sarrazin’in tezlerinin kabul edilemez ve aptalca olduğunu savunarak karşı çıkmıştım. Ancak Buschkowsky’nin kitabını okumadım. Her kentin kendine has ve farklı sorunları var. Kalkıp, ‘Neukölln her yerde’ diyerek, genelleştirmek çok yanlış. Neukölln her yerde değil. Farklı kentlerin farklı sorunları var. Berlin’de fırsatı kaçırmış Neukölln gibi getto yerleri var. Buradaki sorunları belediye başkanının dile getirmesi yanlış değil. Ama genelleştirmek yanlış.”

DIŞARI MI ATALIM
Başbakan Angela Merkel’in “Çok kültürlülük projesi yattı” sözünü daha önce ‘bir sorumsuzuluk’ olarak eleştirdiğini hatırlatan Ude, “O zaman yabancı kültürlerden gelen insanları dışarı mı atalım” dedi.

Neukölln Belediye Başkanı Buschkowsky’i iyi tanıdığını ve onun daha kötü şeyler yazabileceğini beklediğini belirten Ude, “Ancak kitabı okumadan da bir yargıda bulunmak istemiyorum” diye konuştu.

Sivil toplum temsilcilerinin çifte vatandaşlık, yerel seçim hakkı gibi sorularını da yanıtlayan Ude, yerel seçim hakkı için anayasanın değişmesi gerektiğini, bunun için ise üçte iki çoğunluğun şart olduğunu belirtti. Ude, Federal İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kayıp’ afişlerini de ‘duyarlı olarak hazırlanmamış’ olarak niteledi.

Bestseller listesinde
SOSYAL Demokrat politikacı Heinz Buschkowsky’nin ‘Neukölln Her Yerde’ adlı kitabı kısa zamanda bestseller listesine girdi.

Buschkowsky, “Tüm göçmenleri kastetmiyorum” diyerek, bir ayrım yapıyor, ancak buna rağmen “Biz çocuklarımızı şiddete karşı eğitirken, başkaları çocuklarına güçlü, yiğit ve cesur olmayı öğretiyor” gibi söylemlerle bazı genellemelere gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!