Daha fazla göçmen kökenli istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla göçmen kökenli istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 12:20

Almanya'da Hessen Eyalet Emniyet Müdürü Norbert Nedela "Teşkilatımızda göçmen kökenli sayısı artıracağız. Hürriyet gazetesinin konu ile ilgili Almanca ve Türkçe yayınları ile bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Hessen Eyaleti'nde görev yapan 14 yabancılar danışmanı ile birlikte polis teşkilatı içinde eyalet Yabancılar Danışmanlığı yöneticisi Achim Wenz, Eyalet EMniyet Müdürü Norbert Nedela ile bir araya geldiler. Nedela, Hesen Eyaleti genelinde bir milyon 460 bin göçmen kökenlinin yaşadığını hatırlatarak, "Eyaletimizde yaşayanların dörtte biri göçmen kökenli. 1993'de altı kişi ile başladığımız Yabancılar Danışmanı hizmeti ile göçmen kökenlilerle polis arasında çok güzel bir işbirliğine, kaynaşmaya imza attı. Halen 14 yabancılar danışmanı görev yapıyor. Ancak bu isim artık modern değil. Göçmen kökenliliğin ne anlama geldiğine dair Avrupa genelinde bir fikir birliği yok. Aramızda yaşayanlarla daha iyi kaynaşmak, onlarla dahi iyi ilişkiye girebilmek için yabancılar danışmanlığı yerine bundan böyle, 'Göçmenler Sorumlusu' sıfatı kullanılacak. Toplum ile polisin kaynaşmasında, vatandaşlara daha iyi hizmet götürülebilmesinin sağlanmasında canla başla çalışan göçmenler sorumluluları arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet'e teşekkür
Nedela şunları söyledi: "Bu yıl eyaletimizde polis teşkilatına aldığımız 275 kişinin yüzde 17'si göçmen kökenli. Bu oranı artıracağız. Hürriyet gazetesi ile birlikte yürütülen, 'Göçmen kökenli gençlerin polis teşkilatına kazandırılması' projemiz sayesinde hedefimize ulaşacağız. Hürriyet'i bu konuda Almanca ve Türkçe yayınlarla destek verdiği için teşekkür ederim" dedi.


DİYALOG İÇİN ÖNEMLİ
Eyalet Polis Başkanı Norbet Nedela Eyalet genelinde çoğunluğu Türk olan Göçmenler Sorumluları ile birlikte Wiesbaden'de bir araya geldi. Nedela, "Sizler polis ile göçmen kökenli arasında diyaloğun kurulmasında çok önemli bir görev yapıyorsunuz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!