Daha çok mühendise fırsat verecek

Güncelleme Tarihi:

Daha çok mühendise fırsat verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 09:31

Huawei Global İletişim Başkanı Ross Gan, “İstanbul’daki Ar-Ge merkezimizi genişleterek istihdam edilen mühendis sayısını artıracağız” dedi.

Haberin Devamı

ÇİN merkezli teknoloji şirketi Huawei, Türkiye’deki araştırma geliştirme (Ar-Ge) merkezini genişletme kararı aldı. Huawei Global İletişim Başkanı Ross Gan, dünyada Çin dışındaki en büyük araştırma geliştirme merkezlerinin Türkiye’de olduğunu belirterek, “İstanbul’daki Ar-Ge merkezimizi genişletmek için 15 milyon dolar daha yatırım yapacağız” dedi. Huawei daha önce Türkiye’deki Ar-Ge merkezi için 2009-2011 yılları arasında 50 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıklamıştı.

Ar-Ge’yi büyütecek

Türkiye’nin kendileri için bölgede merkez olduğunu dile getiren Gan, Ar-Ge merkezlerinin sadece Türkiye’ye değil Orta Asya ve Kafkasya’ya da hizmet verdiğini belirtti. Gan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 350 mühendisin çalıştığı merkez, küresel alanda kullanılan uygulamalar da geliştiriyor. Dünyadaki bütün Ar-Ge merkezlerimiz iletişim halinde. Buradaki merkezimiz yazılım odaklı çalışıyor. 2002’de Türkiye’de faaliyetlerimize başladık. Ar-Ge merkezimizi de 2010 yılında açtık. Bu merkezi daha da büyüteceğiz. Daha fazla mühendis istihdam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Eğitim merkezi de açtı

Ross Gan, 2008 yılında İstanbul’da İTÜ’yle işbirliği halinde eğitim merkezi de açtıklarına işaret ederek, şöyle konuştu: “Bu eğitim laboratuvarı için de 20 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Burada 3G ve transmisyon ekipmanları üzerine çalışılıyor. Bu laboratuvar da bize küçük gelmeye başladı. İstanbul Ümraniye’deki merkezimizin bir katını eğitim merkezi olarak konumladık. Dünyadaki 36 eğitim merkezimizden biri Türkiye’de.”

850 kişiye istihdam

Türkiye’de çok hızlı büyüme içinde olduklarını da vurgulayan Ross Gan, şunları anlattı: “2002’de kurulduğumuzda birkaç kişiydik. Sekiz yılda çalışan sayısını 100 kat büyüttük. Şu anda 850 kişi istihdam ediyoruz. Biz yerel eleman kullanıyoruz. Projelerimizde hep Türk mühendisler çalışıyor. Büyük ortaklıklar oluşturduk yüzden fazla iş ortağımız var. Yerelleştirmeye de önem veriyoruz. Pek çok pozisyondaki yöneticimiz Türk.”

10 yılda 100 milyar dolara ulaşmak istiyor

HUAWEI’nin global operasyonları hakkında bilgi veren Ross Gan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

* Önceden kurumlara hizmet verirken şimdi son kullanıcıya da hizmet veriyoruz. Bu alanda da iddialıyız.

* 53 binden fazla Ar-Ge çalışanımız ve 20 global Ar-Ge merkezimiz var. İnovasyon en önemli önceliğimiz.

* Bütün gelirlerimizin yüzde 10’unu da Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Yılda Ar-Ge’ye 2.5 milyar dolar harcıyoruz.

* Bu yılın ilk yarısındaki gelirimiz 15 milyar dolar. Bunun çoğu Çin dışından geldi. Gelecek on yılda 100 milyar dolarlık gelir hedefliyoruz.

* Dünyadaki 50 operatörün 45’iyle çalışıyoruz. Altyapı, kurumsal ve cihaz tarafında gelecek için önemli potansiyel var.

Ideos’la yok sattık MediaPad’i getireceğiz

HUAWEI Cihaz Bölümü Pazarlama Müdürü Ada Xu, cep telefonunda 2015 yılında dünyada ilk üçte yer almak istediklerini söyledi. Xu, 100-500 dolara kadar fiyat aralığında akıllı telefonlarda iddialı olacaklarını belirterek, şunları anlattı: “Türkiye’ye Ideos ve Ideos x5’i getirdik, satışları hemen tükendi. Tablet bilgisayarımız MediaPad’i lanse ettik. Türkiye’de 2012’de pazara sunacağız. Yeni cep telefonu modellerimiz Vision ve Honor’u da 2012’de Türkiye’ye getireceğiz. Sekiz bin uygulamanın yer aldığı mağazamız HiSpace’i de lanse edeceğiz. Android işletim sistemli cep telefonları üretiyoruz ama gelecek yıldan itibaren Windows Phone’lu telefonlarımız da olacak.”

Haberin Devamı

Fatih projesine talip olacağız

HUAWEI Kurumsal Çözümler Kurumsal Pazarlama Başkanı David He, bulut bilişimin teknoloji sektöründe yeni bir devrim olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Huawei, kurumsal çözümler pazarına girdi. Hedefimiz bu alanda 2015 yılına kadar 15 milyar dolarlık ciroya ulaşmak. Türkiye, kurumsal segmentte de önemli pazarımız. Bu ülkede liderlik hedefimiz var. Eğitim ve sağlık alanında önemli çözümlerimiz var. Farklı bir ekosistem kuracağız. Ulaştırma, finans ve eğitim projelerini hedefliyoruz. Eğitimde Fatih Projesi’ne de talibiz. Türkiye’de bir bankayla da işbirliği yapıyoruz.”

On bin mühendis bulut bilişimde çalışıyor

HUAWEI Çekirdek Ağ Pazarlama Direktörü Ronald Raffensperger ise, bulut bilişimde iddialı olacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bilgi artık sanallaşmış durumda. Bulutun donanım ve yazılım tarafında da olacağız. Gerekli yerde danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Bulut bilişimde standartlaşma için işbirliği yapıyoruz. Farklı alanlarda farklı şekillerde kullanılan senaryo ve uygulamalar var. Biz ilk kendi merkezimize bunu uyguladık. On bin mühendis bilgisayar kullanmıyor. Bilgileri bulutta depoluyor. Bu bize daha az enerji kullanımı olarak yarar sağlıyor. Bilgisayar alma zorunluluğu da olmuyor. Tek monitörle ve ona bağlanan bir kutuyla çalışıyor. Bulut bilişim bizim için yeni strateji. Operatörlere bu alanda hizmet vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!