Cumhuriyet Bayramı Londra’da buruk kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Londra’da buruk kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 00:22

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Karaman’daki maden kazası nedeniyle bu yıl buruk bayram sevinci yaşandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü münasebetiyle Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve sefire Esra Bilgiç ev sahipliği yaptı. Bilgiç çifti, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Hava Albay Ömer Özkan ve eşi Duygu Özkan, kapıda konukları tek tek tokalaşarak karşıladı.

500 DAVETLİ KATILDI

500’ü aşkın katılımın olduğu resepsiyona; Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi OyaTuncalı, İngiltere Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Sir Nicholas Houghton, Yardımcısı Sir Stuard Peach, İngiliz milletvekilleri, aralarında Yeni Zellanda Yüksek Komiseri Sir Lockwood Smith’in de yer aldığı çok sayıda çeşitli ülkelerin büyükelçileri, diplomatları, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk çalışanları, NATO Deniz Komutanlığı Karargahı’nda görevli Türk Deniz Kuvvetlerimizin subayları, akademisyenler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden birçok davetli katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Londra’da buruk kutlandı


MÜZİK İPTAL EDİLDİ

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Londra Büyükelçiliği’ne gönderdiği kutlama mesajı hem Türkçe, hem de İngilizce okundu.
İngiltere’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlayan Erdoğan mesajında özetle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’nci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Mesajın ardından Büyükelçi Bilgiç, bir konuşma yaptı. Bilgiç, Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle müzik dinletisini iptal ettiğini belirterek, Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl buruk geçtiğini söyledi. Birçok seçkin davetlinin resepsiyona katıldığını vurgulayan Bilgiç, görkemli bir resepsiyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

‘DUALARIMIZ MADENCİLERLE’

Türkiye’nin ekonomosine de değinen Bilgiç, hedeflenilen planlar arasında 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde yer edinmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Bilgiç’in ardından Ekonomi Bakanı Yardımcısı Yıldırım da, kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin son derece iddialı bir hedef koyduğuna dikkat çeken Yıldırım, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağı 2023 yılında en büyük ekonomiler içerisinde yer alacağını söyledi. Türkiye’de yeniden yaşanan maden faciasına da değinen Yıldırım konuşmasını,”Karaman’da meydana gelen maden faciasından dolayı büyük üzüntü duyuyorum, dualarımız madenciler ve yakınlarıyla” şeklinde sözleriyle tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!