Cumhurbaşkanı Hollanda’da

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Hollanda’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 10:52

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400’üncü yılı kapsamında Kraliçe Beatrix’in davetlisi olarak dün Hollanda’ya geldi.

Haberin Devamı

EŞİ Hayrünnisa Gül’ün yanı sıra milletvekilleri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetin eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Schiphol Havalimanı’nda Kraliçe Beatrix’in yaveri Yarbay Patricia Lukken, Kraliyet İşleri Müdürü J.J. Schrijen ve Başnedime M.J. Boellard Stheeman’dan oluşan heyet karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Şeref Kıtası’nı denetledikten sonra başkent Amsterdam’da konaklayacağı otele geçti. 19 Nisan’a kadar Hollanda’da kalacak olan Gül için bugün Amsterdam’daki Kraliyet Sarayı’nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Dam Meydanı’nda bulunan Ulusal Anıt’a çelenk koyacak, Levanten Ticaret Odası’nda sergi açılışı ile Türk ve Hollandalı işadamlarının katılımıyla düzenlenen İş Forumu’nun da açılışını yapacak. Hollanda Kraliçesi Beatrix, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna Amsterdam’daki Kraliyet Sarayı’nda akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret programı kapsamında Kraliçe Beatrix ile görüştükten sonra yarın Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelecek. Hollanda Meclisi’nin alt ve üst meclis başkanları ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle görüşecek olan Abdullah Gül, Lahey’deki Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nü de ziyaret edecek. Gül, ziyaretinin son gününde Hollanda’da 10 yılda bir düzenlenen Venlo kentindeki Floriade 2012 Dünya Bahçecilik Sergisi’nde Türkiye bölümünün açılışını yapacak.

Wilders’ten, Gül’e karşı kampanya
AŞIRI sağcı PVV Genel Başkanı Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün De Telegraaf gazetesinde yer alan röportajıyla ilgili olarak Twitter’a “Türk mizahı: Hıristiyan’ı taciz eden, Kürt’e saldıran, Hamas dostu İslamcı Gül hoşgörüsüzlükten yakınıyor” diye mesaj bıraktı ve “Gulstayhome (Gül evinde kal)” isimli bir konu başlığı açtı. Gül, De Telegraaf gazetesinde yer alan röportajda Geert Wilders’in İslamofob olduğunu ve söylemleriyle radikal kişilerdeki duyguları beslediğini belirterek, “Bu, geçen yüzyılda da yaşadığımız etnik, dini ayrımcılığın temelini oluşturur” ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!