Cumhurbaşkanı Gül Hollanda’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül Hollanda’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 18:51

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları çerçevesinde Kraliçe Beatrix’in davetlisi olarak 17-19 Nisan tarihleri arasında Hollanda’ya resmi ziyarette bulunacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül’e eşi Hayrünnisa Gül’ün yanı sıra milletvekilleri ve işadamlarının da aralarında bulunacağı kalabalık bir heyet eşlik edecek. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den sonra Hollanda’ya resmi ziyarette bulunan ikinci Türk Cumhurbaşkanı olacak Abdullah Gül için yoğun bir program hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret programı kapsamında Kraliçe Beatrix ile görüştükten sonra Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelecek. Hollanda Parlamentosu’nun alt ve üst meclis başkanları ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ve Hollandalı iş adamlarının katılımıyla düzenlenen İş Forumu’nun da açılışını yapacak.

Lahey’deki Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nü ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin son gününde Hollanda’da 10 yılda bir düzenlenen Venlo kentindeki Floriade 2012 Dünya Bahçecilik Sergisi’nde Türkiye bölümünün açılışını yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!