Concorde faciasında yeni boyut

Güncelleme Tarihi:

Concorde faciasında yeni boyut
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 20:36

Bir Fransız savcı, 113 kişinin öldüğü 2000'deki Concorde faciasına neden olduğu için Amerikan havayolu şirketi Continental Airlines'e karşı "ölüme neden olmak" suçundan dava açılması için mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

Savcılık makamından yapılan açıklamaya göre savcı, bu süpersonik uçakların seferden kalkmasına dahil olan bir Fransız mühendis, eski Fransa sivil havacılık yetkilisi ve Continental şirketinin 2 personeline karşı da aynı suçlamalarla dava açılmasını istedi.

Hakimin, Pontoise savcılık bürosu tarafından açılan dava dosyasındaki suçlama talebini kabul edip etmemeye gelecek haftalarda karar vermesi bekleniyor.

Air France havayolları şirketine ait süpersonik Concorde yolcu uçağının 25 Temmuz 2000’de başkent Paris’in Roissy havaalanından kalktıktan sonra başkentin dışındaki bir otelin üzerine düşmesi sonucu 113 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturmada kazaya, bir Continental uçağından düşen parçanın yol açtığı sonucuna varılmıştı. Piste düşen parçanın Concorde’un tekerleklerinden birini parçalamıştı.

Kazanın ardında bu süpersonik uçaklar seferden kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!