Çok ağlayınca dişçiden kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Çok ağlayınca dişçiden kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 17:04

Köln'de yaşaşan beş yaşındaki Efe'nin dişçi korkusu sorun oldu. Korktuğu için sürekli ağlayan Efe'nin dişini Alman doktor çekmedi. Narkozlu halde muayenehaneden kovulan Efe'nin imdadına aynı semtteki Türk diş hekimi yetişti. Aile Alman doktordan davacı olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde yaşayan Nurhayat ve Bayram Toprak çifti, dişi ağrıyan beş yaşındaki oğulları Efe'yi çocuklara yönelik çalışan bir diş doktoruna götürdü. Doktor, minik Efe'nin azı dişinin çürüdüğünü ve çekilmesi gerektiğini belirterek, damağına uyuşturucu iğne yapmak istedi. Ancak iğneden korkan Efe bağırmaya başladı. Bir ara iğneyi vurmayı başaran doktor, daha sonra dişi yarıya kadar çekti. Bu sırada ağzından kan geldiğini fark eden Efe yeniden ağlamaya başladı. Efe'yi ne doktor ne de anne ve babası sakinleştirebildi. Bunun üzerine doktor sinirlenerek, dişi çekemeyeceğini söyleyip odadan çıktı. Bu duruma çok şaşıran Toprak çifti, duruma itiraz edince, muayenehaneyi terk etmeleri istendi.

Damağı uyuşmuş durumda, yarıya kadar çekilmiş dişle kendilerini sokakta bulan çift, aynı semtteki bir Türk dişçiye giderek durumu anlattılar. Türk diş hekimi Ümit Ünal, Efe'yi sakinleştirerek dişi çekmeyi başardı.

Diş doktorunu Tabipler Odası'na şikayet ettiği belirten anne Nurhayat Toprak, “Oğlumun dişini çektirmek için gittiğimiz doktorun bizi muayenehanesinden kovmasına inanamıyorum. Oğlum her çocuk gibi iğneden korkuyor” dedi.

Baba Bayram Toprak sıradan bir doktor ziyaretinin bu denli büyümesinden dolayı şaşkınlık içinde olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oğlum kan görmeye dayanamıyor. Bu olağan bir durum. Efe korktuğu için ağlamaya başladı. Birden muayene odasına gelen bir bayan diğer hastalar ile ilgilenilmesi için bize sert bir dille dışarı çıkmamız gerektiğini söyledi. Doktordan şikayetçiyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!