“Çocukların beslenme tarzına dikkat edin”

Güncelleme Tarihi:

“Çocukların beslenme tarzına dikkat edin”
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 12:43

Berlin Saglık Elemanları Dernegi Baskanı Dr. Emine Yüksel, dernegin yönetim kurulu üyeleri Dr. Yasemin Kılıç, Nare Yesilyurt ve Ilker Duyan, Berlin Saglık Senatörü Müstesarı Emine Demirbüken-Wegner’i makamında ziyaret ederek kendisine yeni görevinde basarılar diledi.

Haberin Devamı

Saglıkla ilgili düzenlenecek akademik toplantılar, seminerler ve sosyal etkinliklerin önemli oldugunu söyleyen Müstesar Demirbüken-Wegner, bu hususta atılacak her adımda kendilerine yardımcı olmaya çalısacaklarını vurguladı. Berlin’de yasayan Türk toplumunun saglıkla ilgili problemlerinin çözümünde bu tür bir organizasyonun gerekliliginin altını çizen Müstesar Demirbüken- Wegner, Saglık Elemanları Dernegi’ni baskentteki tek Türk saglık organizasyonu olarak tanıdıklarını belirtip, saglık konusunda çalısma yapan, kâr amacı gütmeyen, saygınlıgı ve güvenilirligi olan bir organizasyonla beraber çalısmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Berlin Saglık Elemanları Dernegi üyeleri görüsmede okul öncesi saglık kontrollerinde göçmen kökenli çocukların Alman akranlarına oranla daha asırı kilolu olduklarının görüldügüne dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını bu konularda egitip, bilinçli beslenmelerine dikkat etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!