Çocuklarımıza büyük sorumluluk düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarımıza büyük sorumluluk düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 13:05

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk çocuklarını temsilen Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’ndan bir heyet KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin’i makamında ziyaret etti. Meryem Biricik başkanlığındaki heyette Asbaşkan Tülay Şişman, öğrenci ve velilerden oluşan bir grup yer aldı.

Haberin Devamı

Ziyarette, temsilcilik diplomatları ile Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper de hazır bulundu. Keskin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara duyduğu güvenin bir göstergesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı onlara armağan ettiğini, 23 Nisan’ın dünyada ilk çocuk bayramı olma özelliği taşıdığını, bugünün umudu, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olan çocuklarımızın, yarının karar alıcıları ve güvencesi olduğunu söyledi. Keskin, geleceğe yürürken çocuklarımıza da düşen bazı görevler bulunduğunu, bunların başında ise dürüst olmak, çok çalışmak, vatan sevgisine, doğa sevgisine sahip olmak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı öğrenmek gibi meziyetleri kazanmanın geldiğini ifade etti.

Çocuklarımıza büyük sorumluluk düşüyor

Çocuklarımıza büyük sorumluluk düşüyor
ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Keskin ayrıca, Kıbrıs Türk toplumunun yurt dışında yaşayan birer ferdi olarak çocuklarımıza bazı ek görevler de düştüğünü, bu bağlamda özellikle ülkemizle olan bağlarını devam ettirmenin ve kültürümüze sahip çıkmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu doğrultuda çocuklarımıza yardımcı olacak en önemli gücün ise dilimiz Türkçeyi iyi öğrenmekten geçtiğine ve Türk okullarına gitmenin büyük önem ve değer taşıdığına dikkati çekti Keskin, ana yurdumuzdan uzakta Birleşik Krallık’ta genç nesillerimizi özveriyle yetiştiren tüm öğretmen ve velilere teşekkür ederek, temsilci koltuğunu çocuklara devretti.

BAKMADAN GEÇME!