Çıplak fotoğraflı şantaj

Güncelleme Tarihi:

Çıplak fotoğraflı şantaj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 12:22

Genç kadına çıplak görüntüleriyle şantaj yapan kişiye 5 yıl süreyle denetimli serbestlik cezası verildi.

Haberin Devamı

SABIKASIZLIĞI DİKKATE ALINDI

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan gelen olmadı. Mesut Taşkın’ın avukatı Zafer İşeri, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme Mesut Taşkın’ın şikayetçi F.Ş’ye ait fotoğrafları kullanarak şantaj yapmak suçundan önce 10 ay hapis ve 3 bin 660 lira para cezası verdi. Mesut Taşkın’a F.Ş.'nin fotoğraflarını izinsiz olarak çektiği gerekçesiyle de 10 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığın sabıkasızlığı dikkate alarak yeniden suç işlemeyeceği kanaatine vardığını açıkladı. Mahkeme bu nedenle Mesut Taşkın hakkında her iki suçtan da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mesut Taşkın hakkında 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına karar verildi. Mahkeme Mesut Taşkın’ın tehdit suçundan ise beraatine hükmetti.

Diğer sanık Özgür Arde’nin şantaj suçundan beraatine karar verilirken F.Ş.'ye ait fotoğrafların saklanması suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Ancak mahkeme Özgür Arde için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmederek, sanık hakkında 5 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına karar verdi.

ŞANTAJDAN BUNALINCA POLİSE BAŞVURDU

İddianameye göre Fransa’da ikamet eden F.Ş., internet ortamında Mesut Taşkın ile yazıştı. F.Ş., duygusal olarak ilgi duyduğu Mesut Taşkın ile tanışmak için 22 Nisan 2008'de İstanbul’a geldi.

F.Ş., gittikleri Laleli'deki otelde Mesut Taşkın ile oldu. Mesut Taşkın, bu sırada cep telefonu ile F.Ş.’nin müstehcen fotoğraflarını çekti. Mesut Taşkın, F.Ş.'nin rahatsızlığını belirtmesi üzerine fotoğrafları sildiğini söyledi. Ancak Taşkın, fotoğrafları silmeyerek telefonun hafızasına kaydetti. F.Ş. Fransa’ya döndü. Mesut Taşkın, telefonla aradığı F.Ş.'ye fotoğrafları ailesine göndereceği ve internete yayınlayacağı şantajı ile para istedi. Bundan korkan F.Ş., 4 bin 250 Euro gönderdi. Ancak Mesut Taşkın, öldürme tehdidi ve şantajla 15 bin Euro daha istedi. Bunalan F.Ş. avukatı aracılığıyla polise başvurdu.

Mesut Taşkın'ın tehdit, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 2 yıl 6 aydan 9 yıla kadar, diğer sanık Özgür Arde’nin ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezaları isteniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!