Cinayette yeni gelişme! Silah deposu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Cinayette yeni gelişme Silah deposu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2019 10:22

Evinin terasında öldürülen Kassel Valisi Walter Lübcke cinayetinde yeni gelişme. Cinayet zanlısı aşırı sağcı Stephan Ernst’in itirafları üzerine baskınlar düzenleyen güvenlik birimleri, yeraltına gömülü bir silah deposu buldu ve iki kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerden birinin silahı temin eden, diğerinin ise silahı satan kişi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

FEDERAL Savcılık, Kassel ve Höxter’deki baskınlar sırasında Elmar J. ve 43 yaşındaki Markus H. adlı iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Elmar J.’nin, cinayette kullanılan 38 mm silahı 2016’da zanlı Stephan Ernst’e sattığı, Markus H.’nın ise silah satışına aracılık ettiği şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Baskınlarda Markus H.’nin evinde ayrıca nazi sembolleri bulunurken, savcılık, şüphelilerin tutuklaması için Federal Mahkemeye başvurdu. Federal Savcılık Basın Sözcüsü, gözaltına alınan Elmar J. ile Markus H.’nın, Ernst’in aşırı sağcı olduğunu bildiklerini, böylece onun bu silahı siyasi bir cinayette kullanabileceğini göz önüne aldıklarını vurguladı. İki zanlı bu nedenle adam öldürmeye yardım etmekle suçlanıyor.

AŞIRI SAĞCI OLARAK BİLİNİYOR
Silah satışına aracılık eden 43 yaşındaki Markus H., polis ve istihbarat tarafından aşırı sağcı olarak bilinen biri ve 2009’da katil zanlısı Ernst ile birlikte bir aşırı sağcı gösteriye katıldı. Stephan Ernst, bu gösteride kamu düzenini bozmaktan ceza aldı. Silahı satan Elmar J. hakkında ise poliste ve adli makamlarda herhangi bir suç kaydı yok. Elmar J. ile Markus H.’nın Kassel Valisi cinayetiyle doğrudan bir katılımı olmadığını belirten Federal Savcılık, ancak üçlü arasındaki ilişkinin araştırıldığını vurguladı.

Haberin Devamı

MARKUS H. NSU’DAN SORGULANMIŞ
Aşırı sağcı Markus H.’nin 2006 yılında Kassel’de öldürülen Halit Yozgat cinayetiyle ilgili tanık olarak ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Markus H., Alman Asayiş Şubesi’nin cinayetlerle ilgili ipuçları aradığı internet sayfasına sık sık girmesi sonucu polis tarafından takibe alındı. Polis, Markus H.’nin bu sayfada aynı zamanda Halit Yozgat’ın fotoğrafını incelediğini, devamlı arananlar listesine bakarak, bilgi almaya çalıştığını da tespit etti. Hessen polisi, şüphe üzerine Markus H.’yi çağırıp tanık olarak ifadesini aldı. Kuzey Hessen polisi, Markus H.’ye “Cinayet kurbanı Halit Yozgat’ı tanıyor musun” diye sordu. Markus H. de bu soruya, ‘Halit Yozgat’ı Kassel’de bir büfede kısa bir süre tanıdığı’ yanıtını verdi.

Haberin Devamı

DEPOYA SAKLAMIŞ
Zanlı Stephan Ernst’in itirafları doğrultusunda bir de silah deposu bulundu. Ernst’in, silahları çalıştığı iş yerine ait alanda, yeraltına gizlediği belirtildi. Depoda cinayette kullanılan silahla birlikte ‘Uzi’ tipi makineli tabanca, pompalı tüfek olmak üzere beş silah ve mermiler ele geçirildi. Zanlı Stephan Ernst, Lübcke cinayetinde kullandığı silahı 2016’da, öteki silahları ise 2014’te satın aldığını itiraf etti.
Ernst’in itirafları arasında kendisinin de iki kişiye silah sattığı var. Bunun üzerine savcılık, Stephan Ernst’in silah sattığı iki kişi hakkında da soruşturma başlattı. Ancak silahı satın alan iki kişinin Lübcke cinayetiyle bağlantısı olmadığı için Federal Savcılık değil, Kassel Savcılığı soruşturma yürütüyor.

BAKMADAN GEÇME!