Çifte maaş alana hapis

Güncelleme Tarihi:

Çifte maaş alana hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2008 07:26

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak, SSK'dan emekli olduktan sonra vefat eden babasının aylığını alırken Emekli Sandığı'ndan aylık almaya hak kazanan kişinin SSK'dan aylık almaya devam etmesini 'nitelikli dolandırıcılık' olarak değerlendirdi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin verdiği bu karar sonrası bu su?u işleyen kişiler 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Haberin Devamı

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yasada Sosyal Sigorta'ya ve Emekli Sandığı'na tabii ?alışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan kız ?ocuklarına aylık bağlanacağına dikkat ?ekti.

Yargıtay, sanık F.A. nın Emekli Sandığı'na bağlı ?alışmaya başladığı halde SSK'dan emekli olduktan sonra hayatını kaybeden babasından kendisine bağlanan ölüm aylığını almaya devam etmesinin, sanığa yüklenen su?un unsurları itibariyle oluştuğu ve cezalandırılmasına karar verilmesi gözetilmeden beraatine hükmolunmasını bozma gerek?esi yaptı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi sanık F.A. nın işlediği su?un 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektiren 'nitelikli dolandırıcılık' olarak değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!