Çiçeklerle uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Çiçeklerle uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 12:08

Wetzlar'da acil serviste tutulmayan ve ertesi gün menenjiten yaşamını yitiren Bahar Tezcan (20) için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Memleketi Burdur'da toprağa verilecek olan Bahar, Alman arkadaşları tarafından çiçeklerle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Wetzlar kliniği acil servisinde 10 dakika muayene edildikten sonra evine gönderilen ve ertesi gün menenjitten yaşamını yitiren 20 yaşındaki Bahar Tezcan için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Bahar'ın cenazesi dün Wetzlar DİTİB Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası İstanbul üzerinden memleketi Burdur iline bağlı Çanaklı köyüne gönderildi.

Arkadaşları yalnız bırakmadı
Wetzlar'da düzenlenen cenaze törenine Bahar'ın Giessen'de sosyal pedagoji öğrenimi gördüğü Kaethe Kollwitz Okulu'ndaki arkadaşları da katıldı. Gözyalarını tutamayan Alman arkadaşları, “Bahar Hastaneye götürüldüğü gün okulda derse girmişti. Her zamanki gibi ilgili, arkadaşları ile neşeli ve uyum içindeydi. Bir ara başının ağrıdığını söyledi. Bahar'ı kaybettiğimize inanamıyoruz” diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

Yakınları teselli etti
Saat 10.30 kılınan cenaze namazına Wetzlar'da bulunan vatandaşlarımız yanı sıra Bahar'ın arkadaşları da katıldı. Kızını kaybeden Hasan Tezcan, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Acılı baba cenaze namazı boyunca tek kelime konuşmadan başsağlığı dileklerini kabul etti. Kızını aniden kaybetmenin şokunu yaşayan anne Ayşe Tezcan ise ağıtlar yaktı ve cenaze namazı sırasında fenalık geçirdi. Anne akrabalarının desteği ile ayakta kalabildi.

Hepimiz şok olduk
Bahar'ın acil servise getirildiğinde sırada hastanede tedavi gören aile dostu Veysel Akay (47) olayla ilgili olarak şöyle konuştu: “Ben hastanede yatıyordum. Bahar'ın babası yakın arkadaşım. Hastanede yanıma gelerek, 'Kızımı getirdim. Durumu çok feci. Gel birlikte acil servise gidelim' dedi. Bahar'ı sırtında taşıyordu. Bahar'ın durumu çok ağırdı. Çok yüksek ateşi vardı. Bahar bana, 'Çok ateşim var. Yardım edin' dedi. Acil serviste yaklaşık 30 dakika bekletildik. Sonra annesiyle birlikte içeriye alınan Bahar 10 dakika sonra çıktı. Bir ağrı kesici ve damla yazmışlar. Bahar'ın ayakta duracak hali yoktu. Eve gönderdikleri için şaşırdık. Hasan kızını sırtına alarak otomobile götürdü. Ertesi akşam ise vefat haberini aldık. Avrupa'da böyle bir durumun yaşanması anlaşılır gibi değil. Şok olduk” dedi.

Menenjit teşhisi kesinleşti
Bu arada Lahn Dill Kaymakamlığı Sağlık Dairesi taraından Bahar'ın menenjiten öldüğünün kesinleştiği ve bu yüzden ailesi ile birlikte yakın çevresinin en kısa zamanda hastaneye başvurarak muayene edilmeleri gerektiğini belirten mektup gönderildi.

Haberin Devamı

Klinik denetlensin
Bölgede yaşayan Türkler, Bahar'ın götürüldüğü Wetzlar Kliniği'ndeki acil servisinde daha önce de benzer ihmal olaylarının yaşandığını ileri sürerek, kliniğin denetimden geçmesini istediler. Bahar'ın amcası İbrahim Tezcan, "Bizlere menenjit hastalığının bulaşıcı olduğu ve Bahar ile temas eden kişilerin derhal doktor kontrolünden geçmeleri gerektiği Wetzlar Sağlık Müdürlüğü tarafından söylenirken, klinikten kimse bu konuda bizi uyarmadı. Bu nasıl bir sorumluluktur. Bunun üzerine oğlumu hemen hastaneye götürdüm. Klinikte ise 'bize niye geldiniz, Giessen'e gidin diyerek gönderdiler bizi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!