CHP´li Eryılmaz Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

CHP´li Eryılmaz Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 12:58

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz Hürriyet´e önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

GAZETECİ Cüneyt Ünal´ın Suriye´den kurtulmasında önemli rol oynayan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, ziyaret için geldiği Hamburg´da hala akıbeti belli olmayan gazeteci Bashar Kadumi hakkında son elde ettiği bilgileri Hürriyet´le paylaştı.

Eryılmaz, “Suriyeli yetkililerle son olarak görüştüğümde Bashar Kadumi´nin akıbeti sordum. Onlar Bashar´ın kendilerinde olduğunu kabul etmediler. Ben onlara ne olursa olsun Bashar´ı bulup ailesine teslim edeceğimi söyledim“ diye konuştu.

Su sıkıntısı yaşanıyor
Suriye´de çok ciddi bir kaos ortamı yaşandığına dikkat çeken Eryılmaz, ”Küresel çevreler tarafından desteklenen radikal gruplar ile Esad güçleri arasında büyük bir çatışma yaşanıyor. Bu çatışmalarda hergün onlarca insan hayatını kaybediyor. Binalar yıkılmış, binlerce insan sakat kalmış. Şu anda su dahil birçok insanı ihtiyaçların bulunmasında büyük bir sıkıntı yaşanıyor.Vahim olansa yaşanan bu savaşın daha ne kadar süreceğinin belli olmaması” dedi.

Sınırlar kevgire dönmüş
Şubat ayı başında Hatay Cilvegözü sınır kapısında yaşanan patlamayla artık savaşın Türkiyeye de sıçradığının altını çizen Eryılmaz,

”Bu savaş artık Türkiye´yi de tehdit eder bir boyuta ulaştı. Son olarak Cilvegözü sınır kapısında 13 kişinin ölmesi bunun göstergesidir. Eğer o araç orada patlamasaydı nerede patlayacaktı. Bu soruyu herkesin sorması gerekli. Sınırlar kevgire dönmüş bir vaziyette. Kimin geçtiği belli değil o bomba tesadüf eseri patlamadı” diye konuştu.

Muhalifler Türkiye´de bomba yapıyor
Hükümetin destekleğini muhalif güçlerin artık bombalarını Türkiye´de yaptıklarını iddaa eden Eryılmaz, “Muhalifler yaşadıkları evlerde bomba yaparken patlamalar meydana geldi. Yayladağı´nda, Kilis´te, Gaziantep´te olan bu patlamalarda ölenler oldu. Suriye´den Türkiye´ye sokulmak istenen suikast silahları yakalandı. Bu durum Türkiye´nin iç güvenliğini tehdit eder bir boyuta ulaştı. Hükümet yarın bu radikal gruplara desteğini çekmesi halinde bu gruplar silahını bize doğrulması konusunda endişe taşıyorum. Şuanda benim gözlemine göre radikal gruplar öyle bir yapılanmaya gidiyor“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!