Chiko'nun galası Hamburg'ta yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Chikonun galası Hamburgta yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 18:11

Yönetmenliğini Özgür Yıldırım ve yapımcılığını Fatih Akın'ın üstlendiği "Chiko" filminin galası Almanya'nın Hamburg kentinde yapıldı.

Haberin Devamı

Cinemax’taki galada Yıldırım ile filmde rol alan Denis Moschitto, Reyhan Şahin, Volkan Özcan, Moritz Bleibtreu, Lilay Huser, Philipp Baltus, Lucas Gregorowicz ve Pheline Roggan hazır bulundu.Fatih Akın, New York’ta devam eden film çekimlerinden dolayı galaya katılamadı.

Sivaslı bir işçi ailesinin kızı olan ve Bremen Üniversitesinde dil bilimi ve cinsel pedagoji eğitimi alan Reyhan Şahin yaptığı açıklamada, Türkiye’de de film çevirmek istediğini, kendisine Türkan Şoray’ı örnek aldığını ifade etti.

Yıldırım ise filmde Almanya’daki gençlik sorunlarına dikkati çekmek istediğini, Hamburg’da yetişen bir genç olarak sokaklarda yaşanan sosyal sorunları filminde yansıtmaya çalıştığını ifade etti.

Filmde, kenar mahallelerde yetişen 'Chiko' adlı genç, en yakın arkadaşı 'Tibet' ile zengin olma hayalleri kurar. Uyuşturucu ticaretinden zengin olmak isteyen 'Chiko', bu yolun yalnızca uyuşturucu ticaretinin elebaşı olan 'Brownie' ile işbirliğinden geçtiğini fark eder. 'Brownie' ise 'Tibet' ile işbirliği yapmak istemez ve 'Chiko', 'Brownie'nin gözüne girebilmek için hiç düşünemediği bir işin içine girer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!