‘Chico’yu ünlü sunucu Jauch savundu

Güncelleme Tarihi:

‘Chico’yu ünlü sunucu Jauch savundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2023 11:33

Almanya’da diğer loto talihlilerinin aksine 10 milyon Euro kazandığını kamuoyuyla paylaşan ‘Chico’ lakaplı Kürşat Yıldırım, Alman siyaset ve medya dünyasının da yakından tanıdığı bir isim haline geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da medyanın büyük ilgi gösterdiği Dortmundlu Kürşat Yıldırım, son olarak Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in dilindeydi. Lindner, partisinin geleneksel ‘Üç Kral Buluşmaları Konuşmaları’nda Chico’dan alaycı bir ifadeyle bahsetti. Stuttgart’taki konuşmasında, 18 yaşına gelenlere devletin belli bir miktar sermaye verme fikrine karşı olduğunu belirtirken, bunun yerine eğitime yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Lindner, eğitim konusundaki görüşünü vurgulamak için Dortmundlu loto milyoneri Chico’dan bahsetti. Lindner, “Gerçi piyango milyoneri Chico, eğitim almadığınız takdirde çok daha büyük meblağların da yanınıza kâr kalabileceğini gösterdi” dedi.

‘ON KAT FAZLA EĞİTİME SAHİP’
Alman kamuoyunun yakından tanıdığı isim haline gelen Kürşat Yıldırım’a yönelik bu göndermeye, ünlü sunucu Günter Jauch üstü kapalı olarak yanıt verdi. ‘Maischberger Talk Show’ adlı programa katılan Jauch, eğitimli insanı farklı bir şekilde tanımladı. “Eğitim kelimesi ‘bilmek’ ya da sadece ‘zeki olmak’ anlamına gelmiyor. Hayatını anlamlı bir şekilde şekillendirebilen, ne yapabileceğini bilen, çaba gösteren, çalışkanlık ve disiplin gösteren, diğer insanlarla sosyal olarak makul bir şekilde hareket edebilen bir kişidir.” Jauch, ‘Chico’yu kastederek, “Resmi olarak üç diplomaya sahip ve bu konuda böbürlenen birinden on kat daha fazla eğitime sahip” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!