Cezaevinden film gibi adam kaçırma

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinden film gibi adam kaçırma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 18:25

DANİMARKA ülkenin en iyi korunan ve azılı suçluların kaldığı Nyborg Cezaevi 'nde film gibi adam kaçırma olayı yaşandı. 30 yaşlarında bir tutuklunun biri erkek, biri burkalı kadın iki ziyaretçisi geldi.

Haberin Devamı

İki ziyaretçi üzerleri arandıktan sonra, görüşmek üzere, tutuklu şahsın odasına götürüldü. Görüşme bittikten sonra gelen ziyaretçiler dışarı çıktı.

Ancak koğuşa gelen gardiyanlar, tutuklu şahıs yerine bir bayanla karşılaştılar. Burka ile dışarı çıkan şahsın, ziyaretçi bayan değil, tutuklu şahıs olduğu anlaşıldı.

Cezaevi Müdürü Arne Tornvig yaşanan olaydaki ihmalcilik yüzünden bir görevlinin işine son verildiğini belirterek "Kaçan tutuklu çok tehlikeli bir şahıs değil. Bir çete üyesi de değil.Tutuklu şahsın kaçmasına yardım eden bayan büyük bir ihtimalle, mahkemeye sevk edilecek. Geçtiğimiz yıl cezaevindeki güvenlik önlemlerini arttırmıştık ama bu olaydan sonra daha da arttıracağız. Demekki aldığımız önlemler yeterli değilmiş" dedi.

Cezaevinden kaçış sırasında bazı kapıların da kilitli olmadığını belirten Cezaevi Müdürü Arne Tornvig, ihmalciliğin aiffedilir düzeyde olmadığını söyledi. Fyn Emniyet Müdürlüğünden Lars Thede, söz konusu kadının hakkında dava açılmak üzere serbest bırakıldıktan sonra ortadan kaybolduğunu belirterek, tutuklu şahıs ve iki kişinin arandığını söyledi.

Cezaevleri çalışanları sendikası da bir açıklama yaparak, burka türü giysili şahışların görevlileri kolayca aldatabileceği dikkate çekilerek, daha sıkı kontrolden geçirilmeleri gerektiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı da olayla ilgili soruşturma başlatılmasını, tüm cezaevlerinde güvenlik önlemlerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Kaçan ve aranan şahısların kimlikleri ve milliyetleri açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!