Tuğçe'yi anma gecesi

Güncelleme Tarihi:

Tuğçeyi anma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 13:19

Almanya’da medeni cesaretin simgesi haline gelen Tuğçe Albayrak, 'Daha İyi Bir Dünya İçin'” (For a better World) adı altında düzenlenecek bir yardım gecesinde anılacak. Geceyi, geçtiğimiz aylarda kurulan Tuğçe Albayrak Derneği düzenliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Almanya’da iki küçük kıza yardım ettikten sonra kendisi şiddet kurbanı

Tuğçeyi anma gecesi

olan Tuğçe Albayrak için Frankfurt’ta bir anma gecesi düzenleniyor.

Tuğçe’yi ve medeni cesaretini hatırlatmak için yapılan geceyi kısa bir süre önce kurulan Tuğçe Albayrak Derneği organize ediyor.

Tuğçeyi anma gecesi

Tuğçe’nin abisi Doğuş Albayrak

Bu  akşamki organizasyonda genç kız anılacağı gibi, hem Tuğçe Albayrak Derneği, hem de kurulma aşamasındaki “Tuğçe Vakfı” (Tuğçe Stiftung) tanıtılacak.

Tuğçeyi anma gecesi

ÜNLÜ KONUKLAR

Siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından ünlü konuklar geceyi Rafet El Roman, Parcifal, Mehtab Guitar, Lebendig Grubu, Naturel Sesler Grubu ve gitarist Tuna’nın müziği eşliğinde geçirecekler.

Tuğçeyi anma gecesi


Geceye katılacak isimler arasında CDU Genel Sekreteri Peter Tauber (üstte), ünlü oyuncu Adnan Maral (Türkisch für Anfänger), Dünya Boks Şampiyonu Fırat Arslan, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin ve dünyanın en büyük SEAT bayisini açan işadamı Necdet Bayram gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Tuğçeyi anma gecesi

FORMALAR SATIŞTA

Beşiktaş Futbol Takımı’nın imzaladığı Cenk Tosun forması ile ünlü futbolcu Cenk Tosun’un sadece kendi imzasının bulunduğu forma, Beşiktaşlı Tolgay Arslan’ın forması, Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski ve Fenerbahçe’nin yıldızı Robin van Persie’nin formalarının içinde bulunduğu özel hediyelerin yer aldığı tombalanın da düzenleneceği geceyi Almanya eski 2. güzellerinden Şebnem Schaefer sunacak.

Tuğçeyi anma gecesi

Şebnem Schaefer gecenin sunuculuğunu yapacak.

Biletler ve gece hakkında daha fazla bilgi www.benefizgala.net adresinden alınabilir. Gecenin geliri kamu yararına çalışan dernek statüsünde bulunan Tuğçe Albayrak Derneği’ne bağışlanacak.

Tuğçeyi anma gecesi

Soldan sağa: Macit Karaahmetoğlu, Murat Çapri, İsmail Erel

DERNEK YÖNETİMİ

Tuğçe Albayrak’ın ölümünden sonra kurulan Tuğçe Albayrak Derneği, kamu yararına çalışan dernek statüsünde.
Derneğin yönetiminde Tuğçe’nin abisi Doğuş Albayrak, aileyi mahkemede savunan avukat Macit Karaahmetoğlu, Tuğçe hakkındaki haberi yazıp olayı duyuran gazeteci İsmail Erel ve Tuğçe’nin eniştesi Murat Çapri de bulunuyor. Dernek, bu geceden elde edilecek para ile vakıf kurmayı hedefliyor. Gece, Kelsterbach’taki Congresium Center’de düzenlenecek.

NE OLMUŞTU?

15 Kasım 2014 tarihinde 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak iki küçük kıza yardım ettikten sonra tacizcilerin hedefi haline gelmiş ve başına aldığı darbe ile yere düşmüştü. Başını sert şekilde yere çarpan Tuğçe komaya girmiş, iki hafta sonra ise tüm çabalara rağmen, doğum günü olan 28 Kasım 2014 tarihinde yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

 Volkan BAĞCI / vbagci@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!