Cesur Türkler

Güncelleme Tarihi:

Cesur Türkler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 21:45

Almanya'da kendilerini tehlikeye atarak, bir soygun olayını aydınlatan Kadir Duvan ve Cihan Sazak'a Bavyera İçişleri Bakanlığı tarafından cesaret madalyası verildi.

Haberin Devamı

BAVYERA Eyalet İçişleri Bakanlığı'nda yapılan törende İçişleri Bakanı Joachim Hermann, gösterdikleri cesaretten dolayı Kadir Duvan ve Cihan Sazak'a madalya verdi. Olayda, Schweinfurt kentinde silahlı bir soyguncu kent merkezinde bulunan bir oyun salonuna girdi. İçerdekiler itehdit eden soyguncu, kasadaki 933 Euro'yu gasp edip arka kapıdan kaçtı. Olayı gören Karl Heinz Baierl isimli bir müşteri, yandaki dönerciden yardım istedi.

Dönercide çalışan Kadir Duvan ile Cihan Sazak, hiç düşünmeden soyguncuyu takip etmeye başladı. Soyguncunun silahla tehdit etmesine rağmen Kadir ve Cihan, koşup Karl Heinz Baierl ile soyguncuyu yakaladı. Bu arada Cihan başından yaralandı. Karşı koymasına rağmen soyguncuyu polisg elene kadar tuttular. Gösterdikleri medeni cesaretten dolayı madalya ile ödüllendirilen Duvan ve Sazak daha önce de Schweinfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından ödüle layık görülmüşlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!