Cep telefonunu tamiri arttı

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonunu tamiri arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 11:15

Offenbach'ta telekomünikasyon şirketi Kontel Gmbh şirketinde cep telefonlarını tamir eden Özgür Yılmaz, çoğu müşterinin yeni cep telefonu yerine bozuk olanı tamir ettirmeyi tercih ettiğini anlatan "Yaklaşan Noel bile cep telefonu satışını artırmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl şirketimiz bu dönemde yüksek miktarda sözleşmeli telefon satarken, bu yıl bu sayı azaldı. Cep telefonları artık sık sık değiştirilmiyor. Tamirat tercih ediliyor. Yedek parça, aksesuar satışı iyi. Tamiratlarda ise adeta patlama var" dedi. Özgür Yılmaz "Almanya'dan telefon alıp Türkiye'ye götürme durumu da bitti gibi bir şey. Bu yüzden de bizim vatandaşlarımız arasında telefon alma işi geriledi" dedi. Yılmaz, faturalarını zamanında ödemeyenlerin borçlarını telefon sözleşmelerini yaptıkları dükkanlar aracılığı yapmayı tercih ettiklerini, bu yüzden kendilerine ek bir külfet çıktığını da söyledi. Özgür Yılmaz, 'Ödeme zorluğu içinde olanların banka hesaplarında sorunlar olduğu için borçlarını telefon sözleşmelerini yaptıkları bayilere elden ödüyorlar. Bu paralar telefon bayisi tarafından bankaya yatırılıyor. Buda bizlere ek bir iş oluyor" dedi.

TAMİRATTA PATLAMA

Geçtiğimiz yıllarda tüketicilerin bozulan telefonlarını tamir ettirmek yerine yenisini aldıklarını, ancak kriz nedeniyle artık bunun değiştiğini belirten Özgür Yılmaz, "Sahip olunan telefon mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılmaya çalışılıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!