Çekiç: "Yeniden seçilmek çok güzel"

Güncelleme Tarihi:

Çekiç: Yeniden seçilmek çok güzel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 16:39

Sosyalist Halk Partili Özlem Çekiç Danimarka Meclisi'ne ikinci kez girme başarısı gösterirken, Arhus'ta 3 bin tercihli oy alan Liberal Partili Fatma Yeliz Öktem, parlamontoya giren ikinci Türk kökenli oldu. Yıldız Akdoğan ise 4 oy ile vekilliği kıl payı kaçırdı.

Haberin Devamı

Danimarka'da perşembe günü yapılan erken genel seçimin kesin sonuçları belli oldu. Kopenhag'da Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç, ikinci kez milletvekili seçilerek bir ilke daha imza attı. Çekiç, Danimarka Parlamentosu'na doğrudan ikinci kez seçilen ilk Türk asıllı milletvikili oldu.

Partisinin ülke çapındaki politikacıları ile buluşmak üzere parlamentoya giden Özlem Sara Çekiç, 'Yeniden seçilmek çok güzel. Artık, Rasmussen hükümeti ve aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nin baskıları son bulacak. Bizim iktidarımızda her şey daha güzel olacak. Fakirler, işsizler daha iyi gözetilecek. Eğitimde, sağlık alanında daha güzel kararlar alınacak. Ama işimiz zor önümüzdeki günlerde yemin töreninden sonra hummalı bir çalışmaya gireceğiz. Oy verenlere teşükkür ederim” dedi.

YILDIZ AKDOĞAN'I YIKAN SAYIM
Seçimde verilen şahsi oyların sayımı da tamamlandı. Cuma akşamına kadar 2 bin 499 oy ile meclise girdiği belirtilen ve sevincini medya ile paylaşan Yıldız Akdoğan, gece saat 01.00'de oyların tekrar sayımı ile yıkıldı. Tekrar sayımda 4 oy eksik çıkınca Akdoğan milletvekilliğini kaybetti. Akdoğan, ”Çok üzgünüm önce kazandığım belirtildi ve 2 bin 499 şahsi oy ile meclise girdiğim söylendi. Ancak gece yapılan ikinci bir sayımdan sonra 4 oyumun eksik olduğu belirtilerek kazanamadığım söylendi. Ben de anlayamadım. Çok üzgünüm ama mücadeleye devam edeceğim” dedi.

FATMA EŞİNİ SOLLADI
Öte yandan Arhus şehrinde Liberal Parti'den Fatma Yeliz Öktem 3 bin tercihli oy ile eşi Bünyamin Şimşek'i geride bıraktı. Partisinin oylarını arttırması ve 1 milletvekili fazla çıkarması Öktem'e yaradı ve Fatma Yeliz Öktem milletvikili seçildi. Eşi Bünyamin Şimşek ise seçilemedi. Fatma Yeliz Öktem,

”Başbakan Lars Lökke Rasmussen ve bana oy veren herkese çok teşekkür ediyorum. Milletvekilliği görevimi en iyi şekilde yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Önemli olan şimdi Kopenhag'a gidip yemin etmek ve mazbatamı almak”dedi.

Fatma Yeliz Öktem'in seçilmesi ile parlamentodaki Türk asıllı milletvekili sayısı değişmedi. Kopenhag dışında Sosyalist Halk Partisi'nden aday olan Serdar Benli ve Bilal İnekçi ise meclise girme başarısı gösteremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!