CeBIT'te 21 firmayla katılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

CeBITte 21 firmayla katılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 11:31

Hannover'de 4-8 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Bilgisayar ve Bileşim Fuarı CeBIT'i Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger birlikte açacak. Ekonomik kriz nedeniyle yüzde 20 küçüldüğü belirtilen fuara Türkiye'den 21 firma katılacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en önemli Bilgisayar ve Bileşim Fuarı olan CeBIT 4 Mart'ta kapılarını açacak. 8 Mart'a kadar sürecek olan fuarın açılışını ise Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kaliforniya Eyaleti Valisi Arnold Schwarzenegger yapacak. Ekonomik kriz nedeniyle geçen yıllara oranla katılım sayısında yüzde 20 daralma olduğu belirtilen CeBIT Fuarı'na bu yıl 69 ülkeden 4300 firmanın katılacağı duyuruldu. Geçen yılki fuara 77 ülkeden 5845 firma katılmıştı.

CeBIT'in bu yılki partner ülkesi ABD'nin Kaliforniya Eyaleti olurken fuarın anateması ise internet ve dijital fotoğrafçılık olacak. Heryıl düzenlenen fuara Türkiye'den de 21 firma katılacak. 4 Mart'ta başlayacak olan fuarın günlük giriş biletleri 38 , kombine giriş biletleri ise 81 Euro'dan satılacak. Fuar için 2 Mart tarihinde Hannover Kongre Sarayında açılış yapılacak. Açılışta Başbakan Merkel ile Kaliforniya Valisi Schwarzenegger birer konuşma yapacak. Beş gün sürecek fuarda hayatı kolaylaştıran son gelişmiş teknolojik ürünler tanıtılacak. Fuarda ilk kez tanıtılacak ürünler arasında Google cep telefonu, microsoft’un Windows 7 Beta ve İnternet Explorer 8 versiyonları, Navigasyon ve çipli elektronik pasaportlarda yeralacak. Krizden etkilenen AMD, O2, Ericsson, Trekstor, Toshiba, Kyocera veTerratec gibi dev firmalar fuara katılmayacak.

Türkiye'den katılan firmalar

Apollo Bell International, ARTronic Elektronik, Arvento Bilişim Mobil Otomasyon, BOULETTA - PLM CASE, EMSE Mühendislik, ENEL Enerji Elektronik, ER-NET METAL, ETK Kablo, Inchanta Tekstil, İnform Elektronik, Kıratlı Elektironik, Kilit Çelik, Labris Teknoloji, Makelsan, Makine Kimya Elektrik, My Yazılım Bilgisayar İletişim, Pegasus Bilgi Teknolojileri, SAR Elektronik, Sigma Danışmanlık, Tümel Elektronik, TUNCMATIK, Turkish Forensic

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!