CDU göçmenlere açılıyor

Güncelleme Tarihi:

CDU göçmenlere açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 15:22

CDU Hessen Eyalet Parti Teşkilatı Entegrasyon Komisyonu, partinin Türk ve diğer göçmen kökenli üyelere açılmasını kolaylaştırmak için Çalışma Grubu oluşturdu. CDU Hessen Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Bilgin başkanlığında oluşturulan Çalışma Grubu, ilk toplantısını önceki akşam Mörfelden-Walldorf'daki Albatros Otel'de yaptı.

Haberin Devamı

CDU’nun Avrupa Parlamentosu üyesi Michael Gahler, Hessen Belediyeler Birliği Genel Müdürü Dietrich E. Backhaus, Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Helmuth Georg Müller, Behring-Röntgen Vakfı Başkanı Prof. Joachim Felix Leonhard, CDU Entegrasyon Komisyonu Başkan Yardımcısı ve CDU’nun Gençlik Teşkilatı Başkanı Dr. Peter Tauber, Offenbach İlçeler Meclisi Üyesi ve CDU’nun 18 Ocak’da yapılacak Eyalet Parlamentosu Seçimleri’nde milletvekili adayı olarak listeye aldığı İsmail Tipi'nin yanı sıra Türk kökenli CDU’lu üyelerin katıldığı toplantıda, Almanya’da en büyük halk partisi olan CDU’ya yabancı kökenli üyelerin kazanılması konusu görüşüldü.

Özellikle Türk kökenli göçmenlere dönük açılımını sürdüren ve bu yönde önemli atılımlar başlatan CDU’nun Hessen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bilgin, 2000 ile 2006 yılları arasında Almanya’da yaklaşık 1.1 milyon yabancının Alman vatandaşlığına geçtiğine işaret etti. Hessen Eyaleti’nde halkın yüzde 20’sinin göçmen kökenli olduğunu vurgulayan Dr. Bilgin, bunların çok önemli bir bölümünün Alman vatandaşı ve aynı zamanda seçmen olduğunu kaydetti.
'CDU, Türk ve diğer göçmen kökenlileri partiye üye olarak kazanmak istiyor. Bu yönde çok samimi ve olumlu çalışmalar var' şeklinde konuşan Bilgin, bu çalışmalar ve sonuçlarının yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!