Çapraz karşılaşmalar

Güncelleme Tarihi:

Çapraz karşılaşmalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

B. Münih Hannover’e patladı. İkinci sıra artık Dortmund’un.Düsseldorf sahasında ilk galibiyetini aldı. Gomez golle döndü.

Haberin Devamı

Bundesliga 13. Haftasında lider B. Münih gücünü bir kez daha gösterdi. Hannover’i gole boğdu. Rakibini oyunuyla da ezdi. Maçtan önce iki rakibin mücadelesinden çok gözler iki teknik direktördeydi. Jupp Heynckes, B. Münih’in başında 200. maçına çıktı. Hem de sezon sonunda büyük ihtimalle yerine gelecek Mario Slomka’ya karşı. İki teknik direktörün hamleleri ve oyuna müdahaleleri merak konusuydu. B. Münih öyle bir oyun çıkardı ki Slomka’yı çaresiz bıraktı. Slomka’nın üç yıldır başında bulunduğu Hannover hiç bu kadar kötü oynamamıştı. Tüm takım tel tel döküldü.

Defansın orta sahayla, orta sahanın forvetle bağlantısı hiç kurulamadı. Top kaybı yüksekti. İkili mücadele kazanma oranı düşüktü. Yardımlaşma ise hiç yoktu. Slomka da hal böyle olunca kenarda çaresizlikten bir eli çenesinde düşündü durdu. Yılların kurdu Heynckes ise kariyerinin en başarılı dönemini geçirmenin keyfini yaşadı. Farklı skora en anlamlı katkı ise Gomez’den geldi. Almanların son yıllardaki en başarılı golcüsü Gomez, tam 112 gün sonra sahalara dönüş yaptı. Oyuna girdikten 28 saniye sonra da golünü attı. Bir golcü için daha iyi bir başlangıç olamaz. B. Münih’in 40 Milyon Euro ödeyerek aldığı Martinez de ilk golünü bu maçta attı.

Lig ikincisi Schalke ile üçüncüsü Frankfurt’un mücadelesinde galibiyet çıkmayınca her iki takım da yerlerini kaybetti. Birer basamak aşağı kaydılar. İkinciliğe yükselen Dortmund, lidere en yakın isim oldu.

DORTMUND OTURDU

Ligde birincilik sırasına B. Münih ambargo koyarken, ikincilik koltuğu üçüncü sahibine kavuştu. Önce Frankfurt, ardından Schalke ve şimdi de o koltuğa Dortmund oturdu. Lider, dokuz puanla dört takımın önünde. Görünen o ki sezonun ilk yarısını B. Münih lider kapatacak. İkincilik için ise mücadele çok çetin geçecek gibi. Dortmund, Schalke, Frankfurt ve Leverkusen 24 puanla kafa kafaya gidiyor.

Daha önce Kuzey derbisi olarak anılan Wolfsburg ile W. Bremen maçı bu kez eski dostların düellosuna döndü. 13 yıl boyunca W. Bremen’nin başarısı için kafa kafaya veren Klaus Allofs ile Thomas Schaaf bu kez rakip oldu. Wolfsburg’a geçen Allofs ile Schaaf’ın mücadelesi gözü ile bakılan maç 1-1 bitince üzülen de sevinen de olmadı.

Ligin yeni takımı Düsseldorf, Bundesliga’daki ilk iç saha galibiyetini aldı. Hamburg’u 2-0 yenerek şeytanın bacağını kırdı.

Sercan kızardı

BUNDESLİGA’da oynayan Türk kökenli futbolcular arasında bu sezon en çok forma giyenlerden biri Sercan Sararer. Sercan, kariyerinde ilk kırmızı kartını gördü. 13 maçın tamamında oynayan Sercan, Nürnberg’e karşı oldukça agresif gözüktü.

Fazla hırslı oynayan milli futbolcu, ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Hamburg’da Ali Arslan yine ilk 11’de başladı. Sarı kart gördü. Haftanın en şansız futbolcusu İlkay Gündoğan’dı. İlk 11’de maça başladı. İyi de oynuyordu. 34. dakikada girdiği ikili mücadelede ayak bileğine sert darbe aldı, sakatlandı. Maça devam edemedi.

Stuttgart’ın Freiburg’a karşı hezimete uğradığı maçta Kaptan Serdar Taşçı, 90 dakika sahada kaldı. Defansta fazla etkile olmadı. Hoffenheim ile Leverkusen maçında Eren Derdiyok ile Ömer Toprak rakip oldu. Ömer ilk 11’de çıktığı sahada 90 dakika kaldı. Maçı sarı kart görerek tamamladı. Eren Derdiyok Hoffenheim’ın gol umudu olmaktan öteye geçemedi. Leverkusen’de Okan Aydın, Gladbach’da Tolga Ciğerci ve W. Bremen’de Mehmet Ekici ise yedek kulübesinden çıkamadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!