Cansel Kızıltepe Berlin’de senatör oluyor

Güncelleme Tarihi:

Cansel Kızıltepe Berlin’de senatör oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2023 10:29

Berlin’de 12 Şubat’ta tekrarlanan seçimlerin ardından CDU liderliğinde SPD ile kurulacak koalisyon hükümeti, perşembe günü göreve başlayacak. Geçen hafta sonu SPD üyelerinin yüzde 54 oyla Berlin’de CDU ile koalisyona ‘evet’ demesinden sonra, CDU’lu delegeler de parti kurultayında koalisyona yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

EYALET Parlamentosu’nda yapılacak oturumun ardından CDU Lideri Kai Wegner eyalet başbakanı olarak seçildikten sonra yeni senatoda, 3 dönemdir SPD’den Federal Meclis’e seçilen milletvekili Cansel Kızıltepe de Çalışma ve Sosyal İşler Senatörü olarak görev alacak. Kızıltepe, halen Federal İmar ve Konut Bakanlığı’nda parlamenter müsteşar olarak görev alıyor. CDU’nun kabineye sunduğu iki isim de dikkat çekiyor. Bunlardan biri Kültür Senatörü olarak tanıtılan Joe Chialo. Berlin CDU üyesi olan Chialo, Berlin’deki ilk siyahi senatör olarak tarihe geçecek. CDU’nun dikkat çeken bir diğer ismi ise Adalet Senatörü olarak sunduğu Felor Badenberg oldu. Parti üyesi olmayan Badenberg, daha önce iç istihbarattan sorumlu olan Berlin Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Cansel Kızıltepe Berlin’de senatör oluyor

Cansel Kızıltepe Berlin’de senatör oluyor

YENİ SENATO ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner (CDU), Adalet Senatörü Felor Badenberg (CDU), Ulaştırma ve iklim Koruma Manja Schreiner (CDU), Kültür Senatör Joe Chialo (CDU), Marie Senatörü Stefan Evers (CDU), Eğitim Senatörü Katharına Gunther-Wunsch (CDU). Ekonomi Senatörü Franziska Giffey (SPD), Sağlık ve Bilim Senatörü Ina Maria Czyborra (SPD), İmar ve İskan Senatörü Christian Gaebler (SPD), Çalışma, Sosyal İsler ve Uyum Senatörü Cansel Kızıltepe (SPD), İçişleri Senatörü İris Spranger (SPD).

BAKMADAN GEÇME!