Cannes'ın tartışmalı galibi Filmekimi'nde

Güncelleme Tarihi:

Cannesın tartışmalı galibi Filmekiminde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 11:35

Yoğun cinsellik içeren hikayesi nedeniyle tartışmalara neden olan La Vie d'Adèle (Chapitres 1&2) Filmekimi'nde gösterilecek. Abdellatif Kechiche'in yönettiği film Altın Palmiye kazanmıştı.

Haberin Devamı

Sinema coşkusunu sonbaharda İstanbul ’a taşıyan Filmekimi programının ağır topları açıklanmaya başladı. Etkinliğin organizatörü İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, bu yıl Cannes’da Altın Palmiye kazanan Abdellatif Kechiche'in son filmi La Vie d'Adèle (Chapitres 1&2) festivalin programına dahil edildi.

Cannes’da başkanlığını Steven Spielberg'in yürüttüğü Cannes Film Festivali jürisi, yönetmen Abdellatif Kechiche'le birlikte başrol oyuncuları Adele Exarchopoulos ile Lea Seydoux'yu da Altın Palmiye'ye layık görmüştü.

Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açan film, iki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorguluyor. Film, Julie Maroh’nun “Le bleu est une couleur chaude” adlı romanından sinemaya uyarlandı.

Yönetmen Kechiche'in 2008'de ‘Balıklı Bulgur’, 2011'de ise ‘Siyah Venüs’ adlı filmleri İstanbul Film Festivali'nde gösterilmişti. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında 12. kez gerçekleştirilecek Filmekimi’nde 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!