Cambridge, Oxford ve Londra’da Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri

Güncelleme Tarihi:

Cambridge, Oxford ve Londra’da Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 11:35

Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri icraasının yanı sıra Osmanlı Tasavvuf Musikisi üzerine konuşma ve konser etkinliklerinin de yer alacağı İngiltere turnesine Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından Oxford, Cambridge ve Londra olmak üzere üç ayrı şehirde Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri icra edilecek. Beraberinde, Osmanlı Tasavvuf Musikisi üzerine konuşma ve konser etkinlikleri yer alacak. 11- 14 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklere Londra Yunus Emre Enstitüsü, ev sahipliği yapıyor. İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu’nun İngiltere turnesi, Mevlevi Sema Mukabelesi, Devran Zikri, konferanslar ve konserler gibi çeşitli etkinlikler içeriyor. 12 Şubat’ta Cambridge’in önde gelen konser mekânlarından biri olan ve mükemmel akustik kalitesiyle tanınan West Road Concert Hall’da başlayacak turun ikinci etabı 13 Şubat’ta Oxford’un kalbinde mimari bir cevher olan Sheldonian Theatre’da gerçekleşecek ve bu maneviyat dolu tur 14 Şubat’ta, görkemli bir çoklu sanat alanı olan EarthH Theatre’da yapılacak bir final performansla Londra’da sona erecek.

Cambridge, Oxford ve Londra’da Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri
SÖYLEŞİ VE KONSERLER
Bunların yanı sıra Mevlevi Kültürü ve Tasavvuf Müziği konulu iki ayrı söyleşi ve konser düzenlenecek. Söyleşi ve konserlerin ilki 11 Şubat’ta saat 19.00’da SOAS, University of London: The Department of Music’de ve ikinci ise 12 Şubat’ta saat 14.30’da University of Cambridge, Müzik Fakültesi’ne bağlı West Road Concert Hall’da gerçekleşecek. Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından University of Cambridge Faculty of Music ve SOAS, University of London iş birliğiyle düzenlenen söyleşilerde İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu postnişini, ilahiyatçı yazar Mehmed Fatih Çıtlak’ın yanı sıra Ortadoğu müzikolojisi alanında fahri profesör Owen Wright da konuşmacı olarak yer alacak. Bu söyleşilere Yüce Gümüş’ün sanat yönetmenliğini yaptığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu’nun usta müzisyenleri klasik Osmanlı ve tasavvuf müziğinden seçkiler sunacağı konserleri ile eşlik edecek.
Cambridge, Oxford ve Londra’da Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri

Haberin Devamı

SEMA MUKABELESİ
Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TİKA: Türk İş birliği ve Koordanisayon Ajansı, Cambridge Üniversitesi: Müzik Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ve West Road Concert Hall, Islam Channel, Cambridge Islamic Art, Cambridge Crescent, Sheldonian Theatre, Oxford Center for Islamic Studies, Oxford Turkish Society ve SOAS University of London: Department of Music tarafından desteklenen Mevlevi Sema Seramonisi & Devran Zikri İngiltere turu Sema mukabelesini geleneksel ve özgün haliyle tanıtmayı ve temsil etmeyi amaçlamaktadır. Mevlevi Sema Ayini ve Devran Zikri İngiltere turu kapsamındaki etkinlikler Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğunun bir alt birimi olarak kurulmuş olan İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından sunulacak ve icra edilecektir. Biletler Eventbrite linki üzerinden temin edilebilir.

Cambridge, Oxford ve Londra’da Mevlevi Sema Töreni ve Devran Zikri

 

 

BAKMADAN GEÇME!