Çalışkan Türk işten atılmak isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Çalışkan Türk işten atılmak isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 11:56

HOLLANDA’nın başkenti Amsterdam’daki Schiphol havalimanında temizlik işçisi olarak görev yapan Ramazan Gökçe adlı Türk, “çok çalıştığı” gerekçesiyle işten atılmak isteniyor.

Haberin Devamı

38 yaşındaki Gökçe’nin 3 çocuğuna bakabilmek için Schiphol havalimanındaki iki ayrı temizlik firmasında haftada toplam 55 saat çalıştığı öğrenildi. İki ayrı işte çalışmasına rağmen izin ödemesi dahil ayda ancak 1800 Euro kazanan ve geçtiğimiz Mayıs ayında FNV’ye bağlı Genel Hizmet Sendikası tarafından yayınlanan ‘Güvencesi olmayan bir yaşam’ adlı kitapçığın bir bölümünde temizlik sektöründe yaşanan sıkıntıları anlatan Gökçen’in, bu olayın ardından hakkında çıkış başvurusunda bulunulduğu belirlendi.

EW adlı temizlik firması, Çalışma Yasası’nda haftalık çalışma süresinin 48 saat ile sınırlı olduğu gerekçesiyle Gökçe’nin çıkışı için İş ve Gelir Kurumu’na başvururken, ülkenin en büyük işçi sendikaları konfederasyonu FNV’ye (Hollanda Sendikal Hareket Konfederasyonu) bağlı Genel Hizmet Sendikası yetkilileri, “Bu çıkış gerekçesi tamamen saçmalık. Çalışma Yasası işçileri korumak içindir. İşine geldiği için bu yasa çıkış gerekçesi olarak kullanılamaz” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!