Çağla iyi başladı

Güncelleme Tarihi:

Çağla iyi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 10:47

Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık elemelerinde Tanasugarn'ı yenerek 2. tura yükseldi.

Haberin Devamı

Tenis Federasyonu ve Turkcell'in desteğiyle sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta, Türkiye'yi temsil eden Çağla Büyükakçay, elemelerin ilk turunda Taylandlı Tamarine Tanasugarn ile karşılaştı.

Kadınlar dünya klasmanında 173. sırada yer alan Çağla Büyükakçay, ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen, diğer setlerde rakibine 6-2 ve 10-8'lik skorlarla üstünlük kurdu ve bir üst tura adını yazdırdı. Çağla Büyükakçay, ikinci turda, Arjantinli Paula Ormaechea'yı 2-1 ile geçen Ukraynalı tenisçi Lyudmyla Kichenok ile karşılaşacak.

"SAVAŞMAM GEREKİYORDU"

Avustralya Açık Tenis Turnuvası elemeleri ilk turunda Taylandlı Tamarine Tanasugarn'ı 2-1 yenerek ikinci tura yükselen Çağla Büyükakçay, “Maçı kazanmak için savaşmam gerekiyordu, ben de savaştım ve kazandım” dedi. Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir saat süren karşılaşmanın ardından tur atladığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kendisini destekleyen Türk seyircilere teşekkür eden Çağla Büyükakçay, “Tecrübeli bir tenisçiyle karşılaştım. İlk maç olması açısından çok önemliydi. Maçı kazanmak için savaşmam gerekiyordu, ben de savaştım ve kazandım” diye konuştu. Milli sporcunun antrenörü Can Ünel ise Çağla Büyükakçay'ın Taylandlı Tanasugarn'a karşı daha önce mağlup olduğunu hatırlatarak, kadınlar dünya klasmanında 19'uncu sıraya kadar yükselmeyi başarmış tenisçiden, stresli geçen müsabakanın ardından rövanşı aldıklarını ifade etti.

Ünel, Çağla Büyükakçay'ın bu şekilde oynamaya devam etmesi durumunda iyi yerlere geleceğini vurguladı. Milli tenisçi, elemelerin ikinci turunda, Arjantinli Paula Ormaechea'yı 2-1 ile geçen Ukraynalı tenisçi Lyudmyla Kichenok ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!