Büyükelçi Şen, Türk gazetecilerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Şen, Türk gazetecilerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 12:09

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Almanya genelinde faaliyet gösteren Türk gazetecileri elçilikte misafir etti.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ Başar Şen, burada yaptığı konuşmada medyanın demokrasilerde ‘dördüncü kuvvet’ olarak tanımlandığını kaydederken, ‘toplumun bilgilendirilmesinde tartışılmaz bir değere sahip’ olduğunu söyledi. Konuşmasında, Almanya’daki Türk medyasının Türkçenin unutulmaması açısından önemli bir fonksiyonu olduğunu vurgulayan Büyükelçi Şen, Avrupa ve Alman medyasındaki Türkiye ile ilgili ön yargılı haberlere de dikkati çekti: “Gazetecilik mesleğini icra ederken somut ve tarafsız bir anlayış benimsenmesi, gazetecilik etik ilkelerine uygun hareket edilmesi her ne kadar bu kutsal mesleğin temelini oluştursa da birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Alman medyasında da ülkemizle ilgili birçok konuda yapılan haberlerde taraflı ve ön yargılı üslubun kullanıldığını üzülerek gözlemliyoruz. Devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize atıfla hazırlanan birçok haber ve içerik yanlı bir tarzda yapılmakta olup, kamuoyuna olumsuz bağlamda servis edilmektedir. Bu noktada, her ne kadar ağırlıklı olarak Almanya’da Türkçe yayın yapan basın organlarını temsil etseniz de özellikle ülkemize ilişkin konularda doğru bilgileri hedef kitlelere aktarırken Almanca dilinde de yayın yapmanızı, sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmanızı, Alman kurum ve yetkilileriyle yakın bir iletişim içinde olmanızı tavsiye ediyorum.”

Haberin Devamı

Büyükelçi Şen, Türk gazetecilerle bir araya geldi

‘BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ’
Almanya’da yerel düzeyde hizmet veren Türkçe medyanın önemine dikkati çeken Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Almanya’daki Türk basınının gelir kaynaklarının çok çeşitli ve çok büyük kaynağa sahip olmadığını vurguladı. Türk girişimcilerin başarısı arttıkça medyanın yaşamasını sağlayacak ortamın da gelişeceğine inandığını ifade eden Şen, 2023 yılında yapılacak Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinliklerinin hep birlikte kutlanacağını hatırlattı. Şen, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri üst seviyeye çıkarmak için Almanya’da Türk basınıyla birlikte çalışmayı devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Büyükelçi Şen, Türk gazetecilerle bir araya geldi

Büyükelçi Şen, Türk gazetecilerle bir araya geldi

BAKMADAN GEÇME!