Büyükelçi Korutürk'ten TUF'a övgü

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Korutürkten TUFa övgü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 11:55

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, kendisini ziyarete gelen Türk Gençlik Federasyonu (TUF) Başkanı Erol Yücel ve yönetim kurulu üyeleriyle tanıştı. Büyükelçi Korutürk, görüşmede, TUF'u İsveç'teki 100 bin Türk'ün lokomotifi olarak gösterdi.

Haberin Devamı

TÜRK Gençlik Federasyonu'nun (TUF) yeni Başkanı Erol Yücel ve yönetim kurulu Büyükelçi Zergün Korutürk'ü konutunda ziyaret etti.

Büyükelçi Zergün Korutürk, TUF heyetini karşılarken, TUF'a övgüler yağdırdı. Korutürk, TUF'un yeni yönetimini kabulünde, “Sizi İsveç'teki toplumun lokomotifi olarak görüyorum. Size çok görevler düşüyor. Gençsiniz, dinamiksiniz, önümüzdeki yöneticilersiniz. Onun için siz burada lokomotif göreviniz var" dedi.

İveç'teki altı Türk federasyonu arasında, Türk Gençlik Federasyonu'nu Türk toplumunun lokomotifi olarak gördüğünü kaydeden Korutürk, “Sizler hepiniz bir başarı öyküsüsünüz, Türklerin geleceğisiniz. Bu sorumlulukta hareket edin” diye ögütlerde bulundu.

UYUMA ÖRNEKİNİZ
Türk gençlerinin aynı zamanda eğitimde, İsveç toplumuna uyumda da örnek olarak gördüğünü kaydeden Büyükelçi Korutürk, ”İsveç toplumuna uyum sağladığınızı diğer Türklere de göstermelisiniz. İsveç'teki Türk derneklerine giderek kendinizi anlatmalısınız. İsveç'te yaşayan Türklerin yaşadıkları topluma uyum sağlamalarında sorumluluk almalısınız” diye konuştu.

İsveç siyasetinde Türk gençlerini etkin olmaya çağıran Büyükelçi Korutürk, “Sizin eksik tarafınız bu ülkenin siyasi hayatında etkin olmamanız. Politikaya ilginizi artırın. Siz burada etkin olur iseniz Büyükelçilik'ten daha etkin olabilirsiniz. Çünkü biz devleti temsil ediyoruz, herkese eşit mesafede olmak durumundayız. Ama gençlik, bütün kesimleri kapsıyor. Onun için siz de lütfen, her kesime eşit mesafede ve hepsi ile diyalog içerisinde olun” tavsiyesinde bulundu.

AB KATILIMCILARINI KUTLADI
Türk Gençlik Federasyonu üyelerinin de arasında olduğu bir grup Türk gencinin geçen nisan ayında Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'e giderek Türkiye konulu seminere katılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Büyükelçi Zergün Korutürk, “Bu toplantılara Türk gençlerinin kendiliğinden isteyerek katılmaları çok anlamlı. Onları bu açıdan kutluyorum” diye konuştu.

TUF Başkanı Erol Yücel ve Yönetim Kurulu üyesi ve eski Başkan Selçuk Ünlü, TUF'un amaç ve hedeflerini anlattılar ve İsveç medyasında Türk gençlerinin etkinliğinden anadil konusuna, genel eğitim düzeyinin artırılmasından, iki büyük Türk federasyonunun birleşmesine kadar bir çok konuda çalışmalarının olduğunu kaydettiler.

TUF yönetimi, gençlerin Büyükelçi'yi daha fazla gençlerin arasında görmek istedikleri mesajını iletince Korutürk, “Davet edin geleyim. Ne zaman isterseniz, seve seve gelirim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!