Büyük kalçalı kadınların daha zeki çocukları oluyormuş!

Güncelleme Tarihi:

Büyük kalçalı kadınların daha zeki çocukları oluyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 16:14

ABD’deki Pittsburgh Üniversitesi’nden bilim insanları kalça bölgesinde önemli miktarda yağ birikimi olan kadınların küçük kalçalı hemcinslerine kıyasla daha zeki çocuklar dünyaya getirdiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Uzmanlar kadınların kalça bölgesindeki yağların emzirme döneminde de bebeğin beyin gelişimine doğrudan katkı sağladığını ve bu bölgede bebek için yararlı besleyici öğelerin depolandığını söyledi. Bilim, kadınların popolarında, kalçalarında ve uyluklarında daha büyük yağ depoları olduğunu kanıtlıyor. Bu bölgelerde daha yüksek seviyede Omega-3 bulunuyor. Bir kadın ne kadar kıvrımlı hatlara sahipse o kadar çok Omega-3'e sahipmiş. Bu yağ asitleri bebeğin beyin gelişimine de katkıda bulunuyor çünkü annenin hamileliği sırasında bebeğe de geçiyor.

Büyük kalçalı kadınların daha zeki çocukları oluyormuş

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Will Lassek, İngiliz Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada “Bu bölgedeki yağ bebeklerin beynini inşa etmekte kullanılan bir depo. Sinir sisteminin inşaası için önemli miktarda yağ hücresi gerekiyor. Ayrıca bu bölgede depolanan yağ hücreleri insan beyni için özellikle önem taşıyan docosahexaenoic asit (DHA) maddesini içeriyor” dedi.

Büyük kalçalı kadınların daha zeki çocukları oluyormuş

Lassek konuyla ilgili bulgularını, “Kadınların Neden Yağa İhtiyacı var” isimli kitabında yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!