Burs ve teşvik programları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Burs ve teşvik programları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 15:55

Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu tarafından düzenlenen etkinlikte göçmen kökenli üniversite öğrencilerine burs ve teşvik programları anlatıldı.

Haberin Devamı

Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe TGH Başkanı Nebahat Güçlü, yardımcısı Ali Kurtuldu'nun yanı sıra çok sayıda katılım oldu. Friedrich Ebert Vakfı yetkilisi Çilem Şimşek ve Heinrich Böll Vakfı yetkilisi Nursemin Sönmez'in konuşmacı olarak hazır bulunduğu etkinlikte, son yıllarda Hamburg'daki üniversitelerde yüksek öğrenim gören göçmen öğrencilerin oranında düzenli artış olduğuna dikkat çekildi.

Çilem Şimşek, “Bu artış her ne kadar beklentinin altında olsa da olumlu bir gelişme olarak değerlendirebiliriz. Diğer taraftan farklı nedenlerden dolayı yüksek öğrenimini yarıda bırakan göçmen kökenli öğrencilerin oranı da yine dikkat çekici şekilde yüksektir. Bu nedenler arasında karşılaşılan ekonomik zorlukların çok önemli bir yerinin olduğu gözlemlenmektedir. Maalesef bir çok göçmen kökenli öğrenci ve veliler, özellikle kendilerine yönelik tasarlanmış olan bir çok burs programı hakkında yeterli bilgiye sahip değildir” dedi. Nursemin Sönmez ise, “Friedrich-Ebert-Vakfı ve Heinrich-Böll-Vakfı 'nın burs programları bulunuyor. Ekonomik yardıma ihtiyacı olan öğrenciler mutlaka burs için bilgi edinmeleri faydalı olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!