Bundesliga'nın Hakan Şükür lakaplı futbolcusu Kenan Karaman:

Güncelleme Tarihi:

Bundesliganın Hakan Şükür lakaplı futbolcusu Kenan Karaman:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 12:03

Hannover'in genç yıldızı Kenan Karaman, Tayfun Korkut'un gözbebeği. Ümit milli takımının golcüsü. Oyun stili ve fiziğiyle Hakan Şükür'ü andırdığı için yardımcı antrenörü Xavar Zembrod ona 'Hakan Şükür' adını taktı.Hannover'in genç futbolcusu dünya şampiyonasının Alman futboluna olumlu yönde katkı sunduğunu belirterek “Almanya'nın dünya şampiyonluğundan sonra Bundesliga'nın kalitesi çok yükseldi” dedi.

Haberin Devamı

KENAN Karaman'ı Hannover 96 takımı bu yıl Hoffenheim'ın alt yapısından transfer etti. Boyu iki metreden sadece 10 santim eksik. Güçlü fiziği var. 20 yaşında. Golcü bir futbolcu. Hannover Teknik Direktörü Tayfun Korkut onu küçük yaşlardan beri tanıyor. Hoffenheim alt yapısında bir yıl da Kenan'ın antrenörlüğünü yaptı. Korkut önce onu Türk milli takım alt yapısına önerdi. Bu sezon da Tayfun Hoca'nın ilk transferlerden biri Kenan oldu. Kenan'la Hannover 96 takımının maçlarını oynadığı son derece modern ve 49 bin seyirci kapasiteli HDI Arena'da biraraya geldik. Tribünlere berabere çıktık. İlk sözü “Burada daha gol atamadım. Attığım gol sonrası bu dolu tribünlere doğru koşmayı çok istiyorum. Coşkulu taraftarı selamlayacağım anı bekliyorum” oldu.

DAHA ÇOK ÇALIŞMAM LAZIM BİLİYORUM

Kenan Hoffenheim alt yapısında yetişti. Attığı goller ve oynadığı futbolla dikkatleri çekti. Alman milli takımlarının alt yapılarında da teklif geldi. Ancak o yüreğinin sesini dinledi. Tercihini Ay Yıldızlı forma için kullandı. Şimdilerde Ümit Milli Takımının kadrosunda yer alıyor. Kalbinde ve yatan ise A milli takım formasını giymek. Ama daha önce Hannover 96 takımında kalıcı olmak istiyor. “Ben Hannover'e yeni geldim. Yıldızları olmayan, fakat birbirini tamamlayan bir takımız. Genç ve çalışkan bir ekip. Sadece futbolcu kadrosu değil teknik heyet de çok genç. Bu yüzden takım içinde iletişim çok kolay oluyor. Hocam bana güveniyor ve forma da veriyor. Bu sezon beş maçta oynadım. Daha çok oynamak istiyorum. Bunun için de antrenmanlarda daha çok gayret ediyorum. Formayı almak için daha çok çalışmam lazım biliyorum. Takımla antrenmanlar dışında da daha da güçlenmek için günde 45 dakika salonda tek başıma güç artırıcı antrenmanlar yapıyorum” dedi.

BUNDESİLGA'DA İKİNCİ TAKIMI

Yaşının henüz 20 olmasına rağmen Kenan Bundesliga'da iki sezonda iki farklı takımda forma giydi. A genç takım kadrosundayken, geçen sezon Bundesliga maçları yaptı. Hoffenheim'da beş kez forma buldu. Hoffenheim onu tutmak istedi. Ancak Tayfun Korkut'un isteği ağır basınca Kenan rotasını Hannover'e çevirdi. “Tayfun Hoca ve yardımcısı Xavar Zembrod beni iyi tanıyorlar. Onlarla birlikte daha önce de çalıştık. Ben de onları iyi tanıyorum. Benim özelliklerimi ve karakterimi de iyi bildikleri için onlarla çalışmayı tercih ettim. İyi ki de etmişim. Burada kendimi çok geliştirdim. Antrenmanlarda eksiğimi hocalarım bildiği için bana önemli takviyelerde bulunuyorlar. Hoffenheim'da da çok mutluydum. Orası da çok iyi bir ortamdı. Takım değiştirmek benim tecrübemi ve bilgimi de arttırıyor” Hannover'e geliş sürecini özetledi.

İKİNCİ BİR HAKAN ŞÜKÜR

Kenan boyunun uzunluğu, fizik gücü ve hava toplarındaki hakimiyeti nedeniyle eski milli futbolculardan Hakan Şükür'ü andırıyor. Yardımcı antrenör Xavar Zembrod Kenan'ı Hakan Şükür'e benzeten ilk isim. Hata ona Hakan Şükür lakabı da takmış. Kenan “Zembrod Hoca ben daha 16 yaşındayken bana bu lakabı taktı. Benim Hakan Şükür tarzında oynadığımı söyledi ve bana o yaşlardan itibaren de bu isimle zaman zaman hitap ediyor” dedi. Bundesliga'da kendisine Bayern Münih ve Polonya milli takımının golcüsü Lewandowski'yi örnek alıyor. “Lewandowski çok yönlü bir golcü. Sadece sıradan bir santrafor değil. Topu çok iyi alıyor ve yumuşatıyor. Adam eksiltiyor. Güçlü fiziği var. Son vuruşları süper. Onu ilgiyle izliyorum. Modern golcünün tüm özellikleri onda var” sözleriyle Kenan Lewandowski'ye olan hayranlığını anlatıyor. Kenan'ın Lewandowski'ye yaptığı bu övgülerin benzerini Alman futbol otoriteleri onun için yapıyor. Kendisine yapılan övgüleri hatırlatınca “Daha iyi olamam lazım” diyor.

HOCA İLE DİYALOG ÇOK İYİ

Tayfun Hoca'yı soruyorum “Hoca çok çalışkan bir isim. Milli takım hocalığı yapmadan önce bir yıl benim oynadığım takımda antrenördü. Honnover benim hocayla birlikte olduğum ikinci takım. Takım içinde en eski onu tanıyan benim. En uzun süreli futbolcusuyum da onun. Müthiş angaje biri. Kendisi de üst düzey takımlarda futbol onadığı için futbolcunun soyunma odasındaki tutumunu, sahada davranışını, yedek kulübesinde oturduğunda ne hissettiğini, sıkıntısını ve en önemlisi de futbolcuyla diyalog kurmasının önemini biliyor. Bizimle tek tek konuşuyor. Çok açık bir insan. Çok da profesyonel biri. Samimiyet ve otorite ayırımını bizlere çok iyi hissettiriyor. Bu ilişki de takımda başarı getiriyor. Geçen yıl Hannover 17 maç sonunda 17 puan alırken bu sezon 10 maçta biz 16 puana ulaştık. Sahamızda oynadığımız beş maçın dördünü kazandık. Bu büyük bir başarı” dedi.

OYUNCULAR BİRBRİYİLE ÇOK SAMİMİ

Kenan, takımın içinde atmosfer nasıl sorusuna “Biz birbirini iyi anlayan bir takımız. Takım da herkes birbirine çok yardımcı oluyor. Ceyhun abi ile aramız çok iyi. O bana tecrübelerini aktarıyor. Onunla çok zaman geçiriyoruz. Karşılıklı Play Station oynuyoruz. Maçlarımız da çok çekişmeli geçiyor.” Kim daha çok kazanıyor sorusuna ise Kenan önce kaçamak cevap verdi. Ardından da gülerek “Ceyhun abi sahada mücadele ettiği kadar Play Station'da çok hırslı oynuyor. Açık söylemek lazım o daha çok kazanıyor. Beni de çok kızdırıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!