Bundesliga Panorama

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 17:11

Bundesliga dünyanın en cazip liglerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Seyirci sayısı tüm ligleri kıskandıracak düzeyde. Her maç stadın kapasitesi ne olursa olsun tam doluyor.

Haberin Devamı

Maçlar bol gollü geçiyor. Bu hafta fileler tam 39 kez havalandı. Ligin kalitesi arttı. Atılan gollerin estetik ve hazırlanışı Bundesliga’nın kalitesinin göstergesi.
Takımlar dünya yıldızlarını kadrolarına almaya başladı. Geçen yıl Münih Oliç, Ribery ve Klose’nin yanına Robben’i kattı. Hamburg’da Nistelrooy’u. Bu sezon Schalke Raul’u, Wolfsburg Diego’yu ve Leverkusen de Ballack’ı aldı. Bu futbolcular lige çok şey katıyor.
Berabere ve golsüz biten tek maç yok. Leverkusen Gladbach maçında 9 gol çıktı. B. Münih, Schalke, Leverkusen ve Wolfsburg gibi ligin ağır abileri ağır darbeler aldı.
Kaiserslautern, B. Münih’i bir dakika içine sığdırdığı iki golle yendi. Hannover, deplasmanda Schalke’nin karizmasını çizdi. Wolsburg, Mainz karşısında 3-0 öne geçtiği karşılaşmada seyircisine kabus yaşattı. Maçı 4-3 kaybetti. Leverkusen sahasında tam 6 golle boyun eğdi.
Hamburg, tıpkı geçen sezon olduğu gibi lige yine hızlı başladı. Bremen ilk galibiyetini aldı.
Ligin farklı takımı St. Pauli 2002 yılından bu yana ilk kez sahasında Bundesliga oynadı ve onu da kaybetti. Taraftar sonuca bakmaksızın futbolcularını sonuna kadar alkışlıyor. Maçları da şenlik, festival havasına sokuyor.

Eren sezonun ilk golünü attı
Taner Yalçın, Halil Altıntop, Mehmet Ekici, Nuri Şahin, Deniz Naki, Serdar Taşçı ve Eren Derdiyok ilk 11’de sahaya çıktı. Nuri Şahin hariç hepsi de sahayı kafaları önde terketti. Takımları maçları kaybetti.
Bu sezon forma giyen Türk kökenli Bundesliga futbolcuları arasında siftahı yapan tek Eren Derdiyok oldu. Leverkusen’nin 6-3 kaybettiği maçta sezonun ilk golünü attı. Fakat bu gol Leverkusen’e puan getirmeye yetmedi.
Halil Altıntop ise 90 dakika kaldığı sahada çok çabaladı. Frankfurt’tun atığı tek golde topa ayak koydu. Fakat gol resmi olarak ona yazılmadı.
Geride kalan iki haftada Nürnbergli Mehmet Ekeci en formda futbolcu. Yine çok çalıştı. Gol pozisyonları üretti. Nürnberg’i ayakta kalan tek futbolcusu oldu.
Nuri Şahin’li Dortmund bu hafta Serdar Taşçı’lı Stuttgart’ta konuk oldu. Nuri son iki dakikada oyundan çıktı. Serdar 90 dakika sahada kalı. Taner Yalçın ile Naki Deniz bu hafta da 90 dakikayı tamamlamadan oyundan çıkarıdılar.

Wolfsburg antrenörü:
Sahas ında 3-0 öne geçtiğimi maçta Mainz’e 4-3 yenilen Wolfsburg tambir şok yaşadı. Alınan yenilgi karşısında herkes gibi şaşkın olan takımın İngiliz Teknik Direktörü “Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerimde hiç böyle bir maç ve böyle bir sonuç yaşamamıştım” sözleri ile yenilgiyi yorumladı.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI
FUTBOLCUSU:
Lakiç (Kaiserslautern)
TEKNİK DİREKTÖR: RALF RANGNİCK Hoffenheim
TAKIM: Mainz

HAFTANIN 11'i
Kaleci: Sippel (Kaiserslautern)
Defans sağdan sola: Dick (Kaiserslautern), Mathijsen (Hamburg), Pogatetz (Hannover), Schulz (Hannover)
Orta Saha sağdan sola: Frings (W. Bremen), Soto (Mainz), Reus (M'Gladbach), Kagawa (Dortmund),
Forvet soldan sağa: Nistelrooy (Hamburg), Arnautovic (W. Bremen),

GOL KRALLIĞI
3 GOL: Van Nistelrooy (Hamburg)
Lakic (Kaiserslautern)
Cisse (Freiburg)
Dzeko (Wolfsburg)

HAFTANIN PROGRAMI:
Cuma (20.30)
Hüoffenheim Schalke

Cumartesi (15.30)
Dortmund Wolfsburg
Hamburg Nürnberg
M’Gladbach Frankfurt
Freiburg Stuttgart
Hannover Leverkusen
Bayern W. Bremen (18.30)

Pazar
Mainz Kaiserslauter (15.30)
Köln St. Pauli (17.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!