Bundesliga kupada döküldü

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga kupada döküldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 14:41

Almanya Kupasında Bundesliga’dan 6 takım Hoffenheim, Greuther Fürth, Hamburg, Eintracht Frankfurt, Nürnberg ve Werder Bremen ilk turda kupaya veda ettiler.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA Alman DFB Federasyon Kupası ilk tur müsabakalarıyla futbol heyecanı başladı.

Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim, Greuther Fürth, Hamburg. Eintracht Frankfurt, Nürnberg ve Werder Bremen ilk turda kupaya veda ettiler. Bundesliga’dan 6 takımın elendiği ilk tur kupa maçlarında Türk futbolcular takımlarının başarılı olmasında önemli rol oynadılar.

BAK Berlin’in Metin’i var
Başkanı ve futbolcularının çoğu Türk olan Almanya 4. Lig ekibi Berlin BAK 07( eski adı Ankaraspor)Almanya Kupası’nda Bundesliga’ın güçlü takımlarından Eren Derdiyoklu 1899 Hoffenheim’ı 4-0 yendi.

Bundesliga'nın ilk ve tek 3 bin 330 nüfuslu köy takımı Hoffenheim karşısında BAK formasıyla üstün performans gösteren Metin Çakmak 2 gol atarak takımının galibiyetini.sağladı. BAK’ın diğer golllerini Gerlach ve Kruschke kaydetti.

Karlsruhe’de Hakan ve Selçuk
3. Lig takımı Karlsruhe’de Hakan Çalhanoğlu ve Selçuk Alibaz’lı kadrosuyla Bundesliga ekibi Hamburg’u 4-2 mağlup etti.

Karlsruhe’nin 2. tura yükselmesinde iki yıl Eskişehirspor forması giyen Selçuk bir gol atarken, Hakan gelecek sezon formasını giyeceği Hamburg karşısında başarılı futbolunu iki gole asistlik yaparak süsledi.

Hamburg’da Tolgay Arslan 83. dakikada Son’un yerine oyuna girdi. Amatör Havelse’de Bundesliga takımı Nürnberg’ i 3-2 yenerek üst tura çıkmanın sevincini yaşadı

Tunay golle başladı
VFB Stuttgart’ın amatör 6. lig ekibi SV Falkensee-Finkenkrug'u 5-0’la geçtiği karşılaşmada Tunay Torun bir gol atıp iki gole asistlik yaptı.

SV Falkensee-Finkenkrug'a konuk olan Stuttgart’ta kaptan Serdar Taşçı ile ilk resmi maçına çıkan Tunay Torun başarılı futbollarıyla alkış topladılar. Stuttgart’ın golleri İbiseviç, Harnik (2), Okazaki ve. Tunay Torun’ dan geldi. Bundesliga 2 ekibi St. Pauli amatör Offenburg karşısında 3-0’la geçerken Mahir Sağlık 23 ve 67. dakikalarda ilk iki golü kaydetti. Maçın üçüncü golünü Ginczek attı.

Dortmund’da İlkay formda
Geçen sezonu şampiyonlukla birlikte kupa galibi olarak çifte zaferle kapayan Borussia Dortmund İlkay Gündoğan'lı kadrosuyla Regionalliga (4.lig) ekibi FC Oberneuland’ı 3-0 yendi.

Yöneticilerinin ve futbolcularının çoğunluğu Türk olan FC Oberneuland tarihi maçı 3 bin kişilik stadı yerine Bundesliga ekibi SV Werder Bremen'in 42 bin kişilik Weser Stadı'nda konuk etti. 19 bin 325 biletli seyircinin izlediği maçta İlkay Gündoğan iyi oyunuyla göz doldurdu.

Dortmund’un gollerini Reus, Blaszczykowski ve Perisic attı. Milli futbolcumuz Ömer Toprak'ın yedek kulübesinde oturduğu Bayer Leverkusen ise Regionalliga ekiplerinden Carl Zeis Jena’yı deplasmanda 4-0’la geçerken golleri Rolfes, Bellarabi, Kiessling, ve Fernandes attı.

1860 Münih ve Hannover’den yarım düzine, Frankfurt ve Bremen elendi
Metin Telle , Baransel Yurttaş ve Hakan Çakan’ın formasını giydiği Almanya amatör 5. lig ekibi Nöttingen evinde Hannover’e 6-1 mağlup oldu.

Necat Aygün’ün takımı 1860 Münih’te amatör Hennef deplasmanından 6-0 galip döndü. Guido Koçer ve Halil Savran’lı Erzgebirger Aue sahasında Bundesliga’ya bu sezon yükselen Eintracht Frankfurt’u 3-0 yenerek 2. Tura yükselme sevinci yaşadılar.

Mehmet Ekici’nin yedek kulübesinde oturduğu Werder Bremen’de deplasmanda karşılaştığı Preusen Münster’e uzatma devreleri sonunda 4-2 yenilerek kupaya veda etti.

İngolstadt şokta
İkinci lig ekiplerinin karşılıklı mücadelesinde VfR Aalen- FC İngolstadt’ı 3-0’la geçti. Türk antrenör Tomas Oral'ın çalıştırdığı, yardımcılığını Ali Çakıcı'nın yaptığı İngolstadt'ta Avusturya A milli futbolcular Ümit Korkmaz ve kaleci Ramazan Özcan forma giydi. Alper Uludağ'da 78 dakikada Ümit’in yerine oyuna girdi.

Diğer karşılaşmalarda:
Sonnenhof /Großaspach - FSV Frankfurt : 1-2
Lübeck - Braunschweig : 0-3
Aachen-Mönchengladbach: 0-2
Wilhelmshaven - Augsburg :0-2
Halle - Duisburg : 0-1
Victoria Hamburg - Freiburg :1-2
Unterhaching - Köln : 1-2
Heidenheim-Bochum: 0-2
Schönberg - VfL Wolfsburg: 0-5
Kickers Offenbach - Greuther Fürth : 2-0
Worms - Hertha Berlin : 2-1
Bielefeld - Paderborn : 3-1
Saarbrücken - Schalke 04 : 0-5
Burghausen - Fortuna Düsseldorf :0-1
Hansa Rostock - Kaiserslautern ;1-3
Roßbach/Verscheid - Mainz 05: 0-4

Kupanın rekortmeni Bayern Münih (bugün)Pazartesi Regensburg'da Almanya Kupası'n da 18 kez final oynayıp 15 kez müzesine götüren kupa rekortmeni Bayern Münih ise bu sezon 2. lige yükselen Jahn Regensburg'la deplasmanda karşılaşacak.

20 Ağustos Pazartesi günü (bugün) saat 20.30'da start alacak karşılaşmada genç yetenek Emre Can'lı Bayern Münih yıldız futbolcularıyla tura çok yakın. Regensburg ise Münih'i yenip sürpriz yapma peşinde.

20 Ağustos Pazartesi saat 20:30
Jahn Regensburg - Bayern Münih
Chemnitz - Dynamo Dresden
Rot-Weiss Essen - Union Berlin
Sandhausen - Energie Cottbus

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!