Bulgaristanda rüşvet pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda rüşvet pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 11:56

ALMANYA'ya dönüş yolunda Bulgaristan'da iki kez polise rüşvet vermek zorunda kaldığını söyleyen Ateş Ailesi, "Bir daha Bulguristan mı asla" dedi. Gidişte Makedonya-Yunanistan üzerinden hiç sorun yaşamadıklarını dile getiren 18 yaşındaki Gizem Gül Ateş “Bulgaristan'ı görme merakı bize 125 Euro'ya mal oldu.” dedi

Haberin Devamı

Babasının Almanya'da polis olduğunu belirten Gizem Gül Ateş, ”Bulgaristan'ı hiç görmemiştim. Babama Bulgaristan'dan geçmemiz için rica ettim. Babamda beni kırmadı. Fakat Bulgar Polisi'nin haksız yere iki kez bizi durdurup yüksek meblağlarda ceza istemesi garibimize gitti. Bulgaristan'da yollar çok kötü olduğu gibi özellikle Sofya yakınlarındaki 40-50 kilometrelik bölümünde nerdeyse yarım metreyi geçen çukurlar var. Buradaki 50 kilometreyi üç saate geçtik. Babam otomobili yavaş ve çok dikkatli kullanır. Polisler iki kez yolda durdurdu. Çok süratli olduğumuzu iddia edip her seferinde ehliyet ve kimliğe el koyan polisler birincisinde 300 Euro istediler, sonra 75 Euro ya razı oldular. İkincisinde ise 250 Euro ceza istediler, 50 Euro aldılar” diyerek AB temsilcilerinin Bulgaristan'ı kontrol etmelerini istedi.

Makbuz filan yok
Almanya'da Polis Akademesi imtihanlarına hazırlandığnı ifade eden Gizem Gül Ateş, “Ne kadar süratli olduğumuzu öğrenelim? diye sorduğumuzda sert bir şekilde “Beş kilometre geri gidin oradan öğrenirsiniz” diye yanıt verdiklerini belirterek rüşvetçi polislerin ayrıca hiçbir makbuz veya belgere vermediklerini söyledi. Gizem Gül Ateş, “Makbuz istersek mahkemeye çıkacağımızı, günlerce burada kalmak zorunda kalacağımızı söyleyince perişan olmamak için paraları vermek zorunda kaldık. Bu nasıl bir AB ülkesi. Almanya'ya dönünce şikayet edeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!