Bülent Çiftlik tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Bülent Çiftlik tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 12:19

Almanya’nın Hamburg kentinde sahte evliliğe aracı olmaktan 12 bin euro para cezası ödemeye mahkum edilen ve kararı temyize taşıyan Hamburg Eyalet Meclisinin eski üyesi Bülent Çiftlik, savcılık kararıyla, "suç delillerini ortadan kaldırabileceği şüphesiyle" tutuklandı.

Haberin Devamı

Hamburg Savcılığı sözcüsü Wilhelm Möllers, "Hamburger Abendblatt" gazetesine yaptığı açıklamada, Çiftlik’in 2008 yılında yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde kendi ekibine oy pusulalarında tahrifat yapılması yönünde talimat vermekle de suçlandığını, olası suç delillerini ortadan kaldırmaması için hakkında tutuklama kararı alındığını söyledi.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Çiftlik, Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi politikacılar Mathias Petersen ve Thomas Böhwer’e siyasi yaşamlarında iftirada bulunmak ve Hamburg Emniyet Dairesine (LKA) ait resmi evrakta tahrifat yapmakla da suçlanıyor.

SPD Altona ilçe teşkilatının aktif üyelerinden Serkan Biçen de Çiftlik’in kendisini dövdüğü ve tehdit ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Biçen’in 2008 yılındaki Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde oy pusulalarında yapıldığı iddia edilen tahrifatla ilgili olarak polise Çiftlik aleyhine ifade verdiği ve Çiftlik’in bu nedenle Biçen’i tehdit ettiği tahmin ediliyor.

DURUŞMA TARİHİNE KADAR TUTUKLU
Hamburg Eyalet Mahkemesinde geçen hafta başlaması öngörülen temyiz davası, hastalığı nedeniyle ertelenen Çiftlik’in davası başlayıncaya kadar tutuklu kalması bekleniyor.

Alman Nicole D’nin büfe işletmecisi Kenan T. ile yaptığı sahte evliliğe aracı olmaktan suçlu bulunan ve para cezasına çarptırılan Çiftlik, suçunu kabul etmemiş ve davayı temyize taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!